Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δράσεις Τουριστκής Προβολής της Πάρου


Ο Δήμος Πάρου στο πλαίσιο των πρωτότυπων δράσεων για την προβολή του νησιού συμμετείχε τον Ιανουάριο στις παρακάτω προωθητικές ενέργειες:

  • Στις 29 Ιανουαρίου συμμετείχαμε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Περούτζια της Ιταλίας σε συνεργασία με το επίτιμο Ιταλικό προξενικό γραφείο και τον προξενικό ακόλουθο κο Βαζαίο Πετρόπουλο. Κατά την εκδήλωση προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό της Πάρου ενώ οι παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τοπικές γεύσεις. Εκπρόσωπος του Δήμου Πάρου σε αυτή την εκδήλωση ήταν ο κος Ιάκωβος Σκιαδάς.
Εκθέσεις φωτογραφίας με πλούσιο υλικό από το νησί μας θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε πολλές πόλεις της Ιταλίας σε συνεργασία με τους εκεί τοπικούς φορείς.

  • Στις 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προβολής ελληνικών προορισμών και ξενοδοχείων στα γραφεία της TURSAB σε συνεργασία με γνωστό γραφείο προβολής προορισμών. Περισσότερα από 30 τουριστικά γραφεία παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις. Στην εκδήλωση αυτή από τις Κυκλάδες συμμετείχε μόνο η Πάρος. 
  • Στις 28 και 29 Ιανουαρίου ο Δήμος Πάρου συμμετείχε σε εκδήλωση παρουσίασης προορισμών (workshop), με την συνεργασία του γραφείου ΕΟΤ Ιταλίας και της εταιρείας MTC group. Η εκπρόσωπος της Τουρ. επιτροπής, κα Στέλλα Φυρογένη παρουσίασε το νησί μας σε τουρ. πράκτορες και συναντήθηκε με εκπροσώπους μεγάλων τουρ. γραφείων με στόχο την ένταξη της Πάρου στα προγράμματά τους για το Καλοκαίρι 2014! Επίσης, πραγματοποιήθηκε και βραδιά γευσιγνωσίας. Στην προωθητική αυτή ενέργεια συμμετείχαν εκτός από την Πάρο και τα νησιά Μήλος και Ίος.


Σε αυτή την κατεύθυνση, με πρωτότυπες ενέργειες, θα συνεχιστεί η προσπάθεια προβολής της Πάρου σε αγορές ενδιαφέροντος, με στόχο η Πάρος να γίνει γνωστή για τις ομορφιές της και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να πάρει την θέση που της αξίζει στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Ο Δήμαρχος Πάρου, κος Χρήστος Βλαχογιάννης, και η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, κα Μαρία Χανιώτη, επιθυμούν να ευχαριστήσουν τους συλλόγους Ενοικιαζομένων δωματίων Δρυού «Γλαύκος», Παροικίας «Μαντώ Μαυρογένους» και Αλυκής για την άριστη συνεργασία. Επίσης, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάρου, το Οινοποιείο «Μωραίτης Α.Ε.», την μεταφορική εταιρεία «Ανάργυρος», τον «Παραδοσιακό φούρνο Αγκαιριάς» και τον Επίτιμο Προξενικό ακόλουθο για την Πάρο, κο Βαζαίο Πετρόπουλο για την βοήθεια και τις χορηγίες τους.


Ο Δήμαρχος Πάρου 
Χρήστος Βλαχογιάννης 

Η Πρόεδρος της Επιτροπής
Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής
Μαρία Χανιώτη