Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Αποδοχή παραίτησης κ. Κωβαίου από τον Δήμαρχο Πάρου


«Αγαπητέ φίλε Μάρκο,
έλαβα χτες την προαναγγελθείσα επιστολή παραίτησής σου τόσο από τη θέση  του Αντιδημάρχου όσο και από μέλος του συνδυασμού μας.

Είναι μία απόφαση την οποία σέβομαι απόλυτα και θέλω ειλικρινά να σ’ ευχαριστήσω για τη συνεργασία που είχαμε αυτά τα τρία περίπου
χρόνια καθ’ ότι δεν υπήρξε μεταξύ μας η παραμικρή διαφωνία.

Οι δρόμοι μας προφανώς χωρίζουν καθώς καθένας από μας έχει το δικαίωμα να επιλέξει την πορεία και τον τρόπο με τον οποίο θα πορευτεί όσον αφορά τα κοινά του νησιού μας, ενώ ταυτόχρονα οφείλει να αναλαμβάνει και την ευθύνη των επιλογών του καθώς κρίνεται από αυτές.

Όντας μέλος στην αρχή και επικεφαλής αργότερα μίας Δημοτικής Παράταξης η οποία με την ψήφο των πολιτών της Πάρου έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό γίγνεσθαι για μία δεκαετία και πλέον, είχα και έχω ως βασική μου και αδιαπραγμάτευτη αρχή να σέβομαι και να ακούω την αρχή της πλειοψηφίας που αποτελεί και το θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος για να πορευτούμε με αξιώσεις στο μέλλον για να αντιμετωπίσουμε επαρκώς τις ανάγκες και τα προβλήματα του τόπου μας είναι ο δρόμος των συνεργασιών.

Τώρα είναι εποχή που απαιτεί από όλους μας προσθέσεις και πολλαπλασιασμούς και όχι αφαιρέσεις και διαιρέσεις.
Επιβάλλεται να λειτουργούμε όσο γίνεται πιο ομαδικά και όχι ατομικά.
Πρέπει τα θέλω μας να μην μπαίνουν ποτέ πάνω από το κοινό συμφέρον.
     
Σε ότι με αφορά, τα κόμματα και οι παρασκηνιακοί μηχανισμοί έχουν μπει στο περιθώριο από το 1990 που πρωτοξεκίνησα με τον Ενιαίο Συνδυασμό Μάρπησσας. Αυτό τον δρόμο ακολούθησα μέχρι σήμερα κάτι που διαπίστωσες κι εσύ στο διάστημα της συνεργασίας μας.

Φίλε Μάρκο,
πίστευα ότι η Πάρος μας ενώνει, διαπίστωσα ότι αυτό δεν συμβαίνει. Αποδέχομαι την παραίτησή σου, εύχομαι τα καλύτερα για το νησί μας.

Ο Δήμαρχος Πάρου
Χρήστος  Βλαχογιάννης»