Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή Δημάρχου Πάρου για το δημοψήφισμα της 16ης Φεβρουαρίου 2014

Πάρος 12 Φεβρουαρίου 2014

Πολίτες της Πάρου
Η προστασία της υγείας των παιδιών μας, η προστασία της δικής μας υγείας και των συγγενικών μας προσώπων βρίσκεται σε κίνδυνο.
Το Κέντρο Υγείας της Πάρου συρρικνώνεται από την έλλειψη μόνιμων γιατρών και κινδυνεύει με κατάρρευση αν δεν
αντιδράσουμε.
Βασικές ειδικότητες γιατρών, όπως του παιδιάτρου, του καρδιολόγου, του γυναικολόγου και άλλες απουσιάζουν από το Κέντρο Υγείας.
Η σύμβαση του ορθοπεδικού λήγει το Μάρτιο και η θέση θα παραμείνει κενή.
Το ΕΚΑΒ δεν έχει προσωπικό και δεν μας καλύπτει όλο το 24ωρο.
Το συντονιστικό για την υγεία μας καλεί να πάρουμε μέρος στο δημοψήφισμα την προσεχή Κυριακή 16 Φεβρουαρίου και με τη συμμετοχή μας να δώσουμε την απάντηση που πρέπει σ΄αυτούς που αδιαφορούν, σ΄αυτούς που αρνούνται να δώσουν μόνιμες λύσεις στα προβλήματα του Κέντρου Υγείας.

Πολίτες της Πάρου
Οι περισσότεροί μας αντιμετωπίζουμε πολλά και ποικίλα  προβλήματα, αφού οι διεθνείς τοκογλύφοι οδήγησαν τις οικογένειές μας σε οικονομικό αδιέξοδο.
Μας πήραν και μας παίρνουν καθημερινά χρήματα από τους μισθούς μας και  τις συντάξεις μας, επέβαλαν βαριά φορολογία, οδήγησαν χιλιάδες επιχειρήσεις σε χρεωκοπία και το χειρότερο κατέστρεψαν το μέλλον των νέων μας που αναζητούν καλύτερη τύχη στη μετανάστευση.

Θα τους αφήσουμε να μας στερήσουν και το δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν υγεία;
Όποιος από μας, αδιαφορήσει και δεν πάρει μέρος στο δημοψήφισμα άθελά του, βοηθάει αυτούς που μας καταστρέφουν.
Τα προβλήματα υγείας δεν κάνουν διάκριση στην ηλικία, στο φύλο και στο χρόνο που θα εκδηλωθούν. Κι όταν θα χρειαστούμε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου το Κέντρο Υγείας για να περιθάλψει εμάς ή συγγενικά μας πρόσωπα πρέπει να υπάρχουν γιατροί, γιατί χωρίς γιατρούς η ζωή όλων μας βρίσκεται σε κίνδυνο.

Χρήστος Βλαχογιάννης
Δήμαρχος Πάρου