Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Φιλοξενία Δημοσιογραφικών Αποστολών


Πρόγραμμα φιλοξενιών δημοσιογραφικών αποστολών για το επόμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την πρόκληση δημοσιευμάτων για το νησί μας μέσω της εμπειρίας τους στο νησί μας και όχι μέσω πληρωμένης και απρόσωπης διαφήμισης. Η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης μετά από ομόφωνη απόφαση, στα πλαίσια των δράσεων για την προβολή του νησιού, κινείται προς αυτή την κατεύθυνση για δεύτερη συνεχή χρονιά. Πιο συγκεκριμένα προσκάλεσε (πάντα με την συμμετοχή των επαγγελματιών του νησιού) δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και τουριστικούς πράκτορες με σκοπό γνωρίσουν το νησί.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 3-6/6 - Διασφαλίσαμε την παρουσία της έγκριτης ταξιδιωτικής συντάκτριας κ Aline Dobbie μαζί με ένα φωτογράφο στο νησί. Η κ Dobbie διακρίνεται για τις συνεργασίες με πληθώρα ταξιδιωτικών websites και blogs όπως: India Link, Travel.com, Cox & Kings, We Blog the World, World Travel List.
  • 2-3/6 - Διασφαλίσαμε την παρουσία δημοσιογράφων από μία δέσμη αξιόλογων και καθιερωμένων ΜΜΕ με εθνική εμβέλεια ή ευρεία κάλυψη της Βορείου – Κεντρικής Ιταλίας, σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους “Volotea”, με την ευκαιρία των νέων πτήσεων από Νάπολη, Βενετία και Παλέρμο απευθείας για Μύκονο και Σαντορίνη. Μεταξύ άλλων και το κορυφαίο πρακτορείο ειδήσεων της Ιταλίας ANSA.
  • 3/6- 5/6 - Διασφαλίσαμε press trip θεματικό για τα θαλάσσια σπορ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (μετά από πρότασή μας κατά την επίσκεψη της κας Φτακλάκη και σε συνεννόηση με τον κο Πασχαλίδη ο οποίος είναι υπεύθυνος του γραφείου τουρισμού Σύρου) στο οποίο θα συμμετέχουν και τα νησιά Νάξος και Μύκονος, με τους παρακάτω συμμετέχοντες, τους οποίους θα συνοδεύουν και 3 εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

1)  Penina Helena Moerdijk (kite surf)
Esther Regina Moerdijk (photographer)
www.saltnsun.com
http://soulonline.nl/
2)  Rob Darling (kite surf)
www.kiteworldmag.com
3)  La Croce Francesca (wind surf)
Pirali Massimo
http://www.funboardmag.com/
4)  Alex John Hapgood (kite surf)
Jane Ann Hapgood (photographer)
http://www.kitesurf-magazine.co.uk/
5)  Adam Sims (wind surf)
http://www.boardseekermag.com/
6)  Mrs. Magdalena Ziemann (windsurf)
Mr. Jan Milek (kitesurf)
http://www.sieplywa.pl/


  • 10/6- 13/6 - Διασφαλίσαμε, σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Γαλλίας την επίσκεψη στο νησί,  της καθιερωμένης γαλλικής διαδικτυακής τηλεοπτικής (web tv) εκπομπής «SPALUXE»  στο νησί που εξειδικεύεται στον τομέα των individuals travelers,  του τουρισμού πολυτελείας  και του spa . Το web TV δίκτυο θεωρείται από τα πλέον κορυφαία ταξιδιωτικά της Γαλλίας με 720.000 unique visitors σε ετήσια βάση και 1.800.000 page views σε επιλεγμένο ταξιδιωτικό κοινό.     


Επιπλέον, διοργανώσαμε σε συνεργασία με την Ένωση ξενοδόχων και τους συλλόγους Ενοικ. Δωματίων, την Παρασκευή 31/5  στην αίθουσα του Αρχιλόχου, Workshop-Παρουσίαση μέσα από το οποίο οι υπεύθυνοι της εταιρίας «Trivago» παρουσίασαν στους συμμετέχοντες τους τρόπους χρήσης και αξιοποίησης της δωρεάν υπηρεσία της ««Trivago» Hotelier» για την προώθηση των επιχειρήσεων τους σε 30 διαφορετικές αγορές (πλατφόρμες & χώρες). Επίσης, μέσω του Workshop οι συμμετέχοντες  ενημερώθηκαν για χρήσιμα δωρεάν online tools, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν προκειμένου να ενισχύσουν την προβολή των επιχειρήσεών τους στο διαδίκτυο.
Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι 30 επιχειρήσεων του νησιού μας (ξενοδοχεία, ενοικ. δωμάτια)


Οι Αποστολές θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της Πάρου , ευγενική προσφορά των παρακάτω επαγγελματιών:
  1. Paros Agnanti,
  2. Akrotiri ,
  3. Paros PHILOXENIA,
  4. Aqua Marina
  5. Chroma,
  6. Swiss home,
  7. Margarita's studios

 Την σίτιση των φιλοξενουμένων, έχουν αναλάβει εστιατόρια και ταβέρνες σε όλο το νησί !

Η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου επιθυμούν να ευχαριστήσουν όλους όσους συμβάλουν για την πραγματοποίηση των δράσεων για την προβολή του νησιού μας.