Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Προμήθεια εξοπλισμού Χ.Υ.Τ.Α. Πάρου - Αντιπάρου - 27 Ιουλίου η δημοπράτηση

Η ΠΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ !


Η Δημοτική Αρχή, "Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον", σεβόμενη πλήρως το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της Πάρου προχωράει στον πλήρη εκσυχρονισμό και στην αναβάθμιση της λειτουργίας του "Χ.Υ.Τ.Α. Πάρου-Αντιπάρου". Στις 27 Ιουλίου μάλιστα δημοπρατείται η προμήθεια των παραπάνω υπερσύγχρονων μηχανημάτων για τον Χ.Υ.Τ.Α.

Σύμφωνα με την από 28 Σεπτεμβρίου 2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάρου και του Δημάρχου κ. Βλαχογιάννη, ο Δήμος Πάρου σε συνεργασία με το Δ.Σ. του Χ.Υ.Τ.Α. και τον πρόεδρό του κ. Λουκή Γεώργιο ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες - αδειοδοτήσεις ώστε να διεξαχθεί ανοιχτός διεθνής διαγωνισμός με σκοπό τη "Προμήθεια Εξοπλισμού για τον Χ.Υ.Τ.Α. Πάρου-Αντιπάρου".

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιουλίου, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 999.920 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μετά από την ένταξη που πέτυχε ο Δήμος Πάρου..



Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να συμπληρώσει τη πρόσφατη απόφαση του Δήμου Πάρου για συνεργασία με τη WWF Ελλάς,  με μοναδικό σκοπό την προστασία του Παριανού Θαλλάσιου Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα των Παριανών Υγροτόπων (διαβάστε εδώ την σχετική είδηση). 

Υπενθυμίζουμε πως για το σκοπό αυτό ανατέθηκε από το Δήμο Πάρου η εκπόνηση σχετικής μελέτης στη WWF Ελλάς (μετά από συνάντηση του Δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη με αντιπρόσωπο της WWF Ελλάς), η οποία μάλιστα παρουσιάστηκε στο Δ.Σ. Πάρου στις 14 Ιουνίου.