Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Απάντηση κ. Γαβάλα σε επιστολή του κ. Μπατσούρη

Πάρος 17-06-2013

Θέμα: Απάντηση σε έναν «πολύ, πολύ, πολύ αγανακτισμένο πολίτη».

Κε Μπατσούρη.

Α. Σύμφωνα με την επιστολή σας , η αγανάκτηση σας πηγάζει από το γεγονός ότι η βάρκα σας – η ερασιτεχνική αλιευτική σας βάρκα - δεν τροφοδοτείτε με νερό και ρεύμα.
Έχετε δίκιο.!! Όμως ερωτώ.
  1. Όλα αυτά τα χρόνια που έχετε την ερασιτεχνική αλιευτική σας βάρκα, ΑΠΟ ΠΟΥ παίρνατε νερό και ρεύμα:
  2. Όλα αυτά τα χρόνια ΠΩΣ παίρνατε νερό και ρεύμα;
  3. Όλα αυτά τα χρόνια ΠΟΥ πληρώνατε νερό και ρεύμα;
Η δεν παίρνατε καθόλου ; Τελικά τι ποσότητες από αυτά χρειάζεστε ;

Εάν η εξυπηρέτηση σας τα προηγούμενα χρόνια ήταν ασφαλής και άμεση ,καλώς αγανακτείτε .
Εάν όμως συνέτρεχαν οι λόγοι ,που όλοι γνωρίζαμε-παροχή ρεύματος από ξεχαρβαλωμένη επικίνδυνη παροχή, μπαλαντέζες απλωμένες, πρίζες ανεξέλεγκτες, σωλήνες νερού από ιδιωτικές παροχές ανεξέλεγκτες κλπ- και σήμερα που άλλαξαν προς το ασφαλέστερο, γιατί αγανακτείτε;


Β. Κατά δικό σας αίτημα ,τοποθετήσαμε κιβώτιο παροχής ρεύματος και νερού (Pillar),σε θέση που εσείς μας υποδείξατε , για να εξυπηρετήστε εσείς και μερικοί άλλοι ερασιτέχνες . Στερήσαμε μια θέση στον χώρο υποδοχής επισκεπτών-σκαφών ,για να εξυπηρετηθεί η δική σας βάρκα που τόσα προσφέρει στην οικονομία της Πάρου.

Εάν αυτή τη στιγμή δεν έχει νερό και ρεύμα ,είναι επειδή η ισχύς – αυτό το γνωρίζετε - δεν επαρκεί.


Γ. Βεβαίως και θα γίνει επαύξηση ισχύος ,αφού δεν είναι αρκετή αυτή την οποία είχατε σχεδίασε προ πολλών ετών. Και βέβαια με νέα σχέδια ,που καλύπτουν όλη την περιοχή και των δυο λιμανιών, με σύμφωνη γνώμη και μελέτη της ΔΕΗ.

Και αλήθεια, από πότε ενός έμμισθος ( με σύμβαση η όχι) ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης που έκανε τότε ένα σχέδιο ηλεκτρικής εγκατάστασης στον εργοδότη του, αποκτά δικαιώματα ιδιοκτησιακά στο σχέδιο και στον χώρο εφαρμογής του;

Εάν αυτό είναι , για τα σημερινά δεδομένα ανεπαρκές και πρέπει να αντικατασταθεί η ακυρωθεί η επεκταθεί , γιατί θα πρέπει να ζητήσουμε την άδεια σας;


Κε Μπατσούρη,

Το πώς λειτουργεί σήμερα το σύστημα πληρωμής νερού και ρεύματος ,το γνωρίζετε νομίζω καλά. Το Λιμενικό Ταμείο όλα αυτά τα χρόνια « του γλεντιού εκεί» δεν εισέπραττε ούτε σεντς. Εάν παίρνατε ρεύμα από πρίζα της περιοχής ,που πληρώσατε ;

Σήμερα καμία κάρτα δεν φεύγει από το ταμείο, εάν δεν καταβληθεί πρώτα στην Τράπεζα για λογαριασμέ του φορέα , το αντίτιμο της. Αλήθεια Τότε γιατί δεν είχατε πότε διαμαρτυρηθεί ; Γιατί δεν είχατε φωτογραφίσει το χάλι ;

Σήμερα παραβιάζετε κλειστούς πίνακες παροχής ρεύματος και το αποδεικνύετε αυτό φωτογραφίζοντας κιόλας την παραβίαση, δημοσιεύετε φωτο μπαλαντέζας (που θα μπορούσε να την είχε βάλει οποιοσδήποτε) και αγανακτείτε.

Το έργο λειτουργικά δεν έχει παραλειφτεί οριστικά από τον φορέα. Υπάρχει συμβατική υποχρέωση του αναδόχου, να έχει παρουσία και να παρακολουθεί την λειτουργία του, να αποκαθιστά λειτουργικές ατέλειες κλπ. Στα πλαίσια αυτά , προσωρινά, ο εκπρόσωπος του αναδόχου εκτελεί την συμβατική του υποχρέωση .

Και βεβαίως θα χρειαστεί να γίνει έργο για να ύπαρξη πλήρης κάλυψη ισχύος και στα δυο λιμάνια και στους γύρω χώρους . Έως τότε τα pillars τροφοδοσίας των επισκεπτών – τουριστικών σκαφών θα λειτουργούν, προς εξυπηρέτηση τους. Τα υπόλοιπα δεν θα λειτουργούν έως την αποκατάσταση της ισχύος και προς αποφυγή βλαβών.

Πόσο αλήθεια θα καθυστερήσουν οι αλιευτικές σας δραστηριότητες ; Πόσο αδύνατο είναι σε σας να συμπεριφερθείτε σωστά ,όπως τόσοι άλλοι ερασιτέχνες που χρειάζονται λίγο νερό και ρεύμα στην βάρκα τους;


Κε Μπατσούρη,

Δεν είχατε κανένα δικαίωμα και καμία αρμοδιότητα , ούτε άδεια να κάνετε αυτό που κάνατε, να ανοίγετε κιβώτια παροχής (Pillar) η κιβώτια παροχής κεντρικού ρεύματος η οτιδήποτε άλλο που δεν σας ανήκει.

Εάν , εν ονόματι της προσφοράς σας στον Δήμο παλαιόθεν, (όπως επικαλείστε κατά καιρούς) η σαν απλός ιδιόκτητης βάρκας, αντλείτε αυτές τις συμπεριφορές , είσαστε σε λάθος δρόμο .(Αλήθεια η πρόσφορα αυτή ήταν αφιλοκερδώς ή επί συμβάσει ; )

Επαναλαμβάνω λοιπόν : Ηλεκτρολόγος είσαστε, γνώση του αντικείμενου έχετε, τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και μηχανήματα του λιμανιού ψάχνετε παραβιάζετε κιβώτια παροχής ρεύματος , χωρίς καμία αρμοδιότητα, χωρίς καμία άδεια χωρίς καμιά σχέση, συμπεριφέρεστε στον χώρο σαν τσιφλίκι σας ; και κατηγορείτε !

Για όλα αυτά ,σας προειδοποιώ τελειώνοντας, εάν επαναληφθεί για τρίτη φορά παρόμοιο γεγονός , μια και έχετε συχνή παρουσία στον χώρο, για οτιδήποτε συμβεί από κει και πέρα στο ηλεκτρικά-λειτουργικό κομμάτι του έργου στο λιμάνι , θα κατηγορηθείτε ευθέως για δολιοφθορά δημόσιας περιουσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού οι ενέργειες σας σε συνδυασμό με τις γνώσεις σας, παραπέμπουν εκεί.



Γαβαλάς Στέφανος