Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ολοκλήρωθηκαν οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Εργαστηρίου

ΔΕΛΤΙΟ    ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στη Νάουσα από 24 έως 26 Μαΐου οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Αρχαιολογικού Εργαστηρίου «Η μετάβαση από τους μεσαβυζαντινούς στους υστεροβυζαντινούς χρόνους 12ος – 13ος αι.», μέρος της τριλογίας των ερευνητικών συναντήσεων «Μεταμορφώσεις του Βυζαντίου».

Κύριος διοργανωτής ήταν το Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε συνεργασία με την Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.

Συμμετείχαν 20 διακεκριμένοι ομιλητές ακαδημαϊκοί βυζαντινολόγοι από διάφορες χώρες με συντονιστή τον συμπατριώτη μας λέκτορα κ. Βιώνη Αθανάσιο.

Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρήστος Βλαχογιάννης και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφορίδης, ενώ τις εργασίες παρακολούθησαν πολλοί παριανοί καθώς επίσης έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι.

Με την λήξη του Εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε εκδρομή των ομιλητών στο νησί μας και ξενάγησή τους σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικούς οικισμούς.

Ο Δήμος Πάρου συνεχίζει την πολιτιστική του πολιτική επενδύοντας στον πλούσιο πολιτισμό μας, στο δημιουργικό πνεύμα και στην ψυχή μας, εκτιμώντας ότι η επένδυση στον πολιτισμό είναι εξίσου σημαντική αν όχι σημαντικότερη από αυτή που έχει μονοδιάστατο οικονομικό χαρακτήρα.


Η δημοσίευση των πορισμάτων του εργαστηρίου από διεθνώς αναγνωρισμένο εκδοτικό οίκο της Μεγάλης Βρετανίας αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον λαό της Πάρου και ταυτόχρονα εντάσσει την Πάρο στο πεδίο διεξαγωγής σημαντικών διεθνών επιστημονικών συναντήσεων.

Ευχαριστήριες επιστολές στον Δήμο Πάρου και στην Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π. απέστειλε το Πανεπιστήμιο Κύπρου και οι συμμετέχοντες καθηγητές για την άψογη οργάνωση, την φιλοξενία και την υποστήριξη που τους παρείχαν καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία αυτής της συνάντησης καθώς και τα καταλύματα της Νάουσας Adonis Hotel and Apartments, Aspasia Maria Studios and Apartments, Galini Hotel, Kanales Rooms and Suites,Manis Inn, Manos Hotel kai Papadakis Hotel για την ευγενική τους χορηγία της διαμονής των προσκεκλημένων ομιλητών.


Η Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.


Άννα Κάγκανη - Κροτιάνου