Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ομιλία - Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου


Πραγματοποιήθηκαν τη Κυριακή 4 Μαΐου 2014, τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του δημοτικού συνδυασμού «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον», παρουσία υποψηφίων δημοτικών – τοπικών συμβούλων, δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων, προέδρου δημοτικού συμβουλίου, προέδρων συλλόγων – φορέων και πολιτών.

Μετά τη τέλεση του αγιασμού ακολούθησε ομιλία του υποψηφίου δημάρχου κ. Βλαχογιάννη, με ταυτόχρονη προβολή (slides) των έργων της τελευταίας τετραετίας.

Ο κ. Βλαχογιάννης, κατά την ομιλία του έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα ύπαρξης ακομμάτιστων δημοτικών συνδυασμών, τονίζοντας ότι ο μόνος καθαρά αυτοδιοικητικός, ανεξάρτητος και πλήρως ακομμάτιστος, είναι η «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον». Παράλληλα εξέφρασε την άποψη πως δεν πρέπει η Πάρος να είναι στην υπηρεσία των κομμάτων, αλλά τα κόμματα στην υπηρεσία της Πάρου.

Επίσης, έκανε σαφές ότι είναι απαράδεκτο να οικειοποιείται η εθελοντική προσφορά μελών συλλόγων και φορέων, για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ο επικεφαλής του συνδυασμού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη του αρχικού στόχου για ανανέωση, αναμειγνύοντας νέα, άφθαρτα και ικανά στελέχη, με την εμπειρία των παλιών.

Ακόμα, ο κ. Βλαχογιάννης, ζήτησε από τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών να τοποθετηθούν σχετικά με το θέμα της μείωσης του χρόνου απαγόρευσης φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών στο λιμάνι Παροικιάς, κατά τους θερινούς μήνες, σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση. Πάγια θέση του συνδυασμού αποτελεί η διατήρηση της κανονιστικής απόφασης.

Τέλος, ο κ. Βλαχογιάννης, ζήτησε τη διεξαγωγή ανοικτής συζήτησης (debate) για τα ζητήματα του νησιού, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των συνδυασμών. Για το παραπάνω λόγο ζήτησε την άμεση επικοινωνία και τον ορισμό εκπροσώπων, ώστε να καθοριστούν οι σχετικές λεπτομέρειες.