Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Απάντηση σε Δελτίο Τύπου κ. Κωβαίου



«Τόσα χρόνια απραξίας στα λιμενικά έργα». Αυτό αναφέρει ο κ. Κωβαίος σε δελτίο τύπου που του έγραψε ο Ναξιώτης «υποβολέας» του.

Δυστυχώς αγαπητέ φίλε Μάρκο, ξέχασες να ενημερώσεις τον Ναξιώτη «υποβολέα» σου, ότι επί 3 χρόνια ως αντιδήμαρχος ΔΕΝ διαφώνησες πουθενά, ΔΕΝ καταψήφισες ούτε έναν απολογισμό ή προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου, ΔΕΝ καταψήφισες γενικότερα ούτε μία απόφαση, ούτε καν -έστω μία φορά- διαφώνησες ή πρότεινες κάτι διαφορετικό.

Αντιθέτως υπήρξες ο καλύτερος προωθητής - "πλασιέ" των έργων της παράταξης του κ. Βλαχογιάννη. Δεν υπήρξε σπίτι, πανηγύρι, μνημόσυνο ή εκδήλωση όπου πήγες και δεν διαφήμισες το σπουδαίο έργο (έτσι το χαρακτήριζες) της παράταξής μας. Αυτό στο αναγνωρίζουμε και σε ευχαριστούμε.

Πως προκύπτει όμως, έτσι ξαφνικά, η διαφωνία σου; Τυχαίο; Δε νομίζουμε...
Δεν μπόρεσες να επιβληθείς ως επικεφαλής της παράταξης που ήσουν αντιδήμαρχος και ξαφνικά διαφωνείς για όλα όσα υπερψήφισες;

Αυτός είναι ο πολιτικός σου χαρακτήρας! Πουλάς και ξεπουλάς τα πάντα, μόνο και μόνο για να επιτύχεις τις προσωπικές σου φιλοδοξίες. Πολιτική ξεδιαντροπιά λοιπόν.


Εμείς ζητήσαμε "debate". Τελικά όμως, μόνο εσύ αρνήθηκες. Προφανέστατα το έκανες γιατί δεν ξέρεις τι να απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω.

Πρέπει όμως να μάθουν οι Παριανοί…
Που
διαφώνησες;
Τι καταψήφισες;
Και γιατί τώρα όλα όσα εσύ υπερψήφισες τα καταγγέλλεις;

Απλά και λιτά ερωτήματα.

Αν φίλε Μάρκο, σήμερα αντιλαμβάνεσαι μία δημόσια συζήτηση ως διχασμό για μία κοινωνία, τότε το ίδιο θα κάνεις στο μέλλον με τις διαβουλεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια; Θα τα καταργήσεις όλα επειδή θεωρείς ότι οι συζητήσεις διχάζουν μια κοινωνία;
Επικίνδυνες απόψεις για τη δημοκρατία έχεις, φίλε Μάρκο...

"Debate", δηλαδή δημόσιες συζητήσεις γίνονταν πάντοτε και παντού. Όχι όμως επειδή διχάζουν τους λαούς, αλλά επειδή μέσω αυτών οι λαοί ενώνονται, ενημερώνονται και αναλόγως αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν.