Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Συναντήσεις κ. Βλαχογιάννη στις 6/05/14


Τη Τρίτη, 7 Μαΐου 2014, ο επικεφαλής της «Ενιαίας Κίνησης Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον», κ. Βλαχογιάννης Χρήστος, πραγματοποίησε δύο συναντήσεις. Η πρώτη έγινε στο πλαίσιο των συναντήσεων που κάνει ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος με όλους τους υποψηφίους δημάρχους, ενώ η δεύτερη ήταν με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμανάκι της Νάουσας.

Ο κ. Βλαχογιάννης απαντώντας στις ερωτήσεις του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου τόνισε ότι η πάταξη του παραεμπορίου αποτέλεσε και αποτελεί βασική προτεραιότητα για το δήμο, αρίθμησε τις κινήσεις του δήμου προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι μελετώνται τρόποι προώθησης των Παριανών προϊόντων παρέχοντας κίνητρα στους τοπικούς επιχειρηματίες και τέλος έδωσε έμφαση στην ανάγκη στήριξης των τοπικών επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια, ο κ. Βλαχογιάννης, δέχτηκε ερωτήσεις από παρευρισκομένους συμπολίτες μας, κατά τις οποίες ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να μειώσει τον χρόνο απαγόρευσης φορτοεκφόρτωσης αδρανών υλικών στο λιμάνι της Παροικιάς, κατά την θερινή περίοδο.

Όσον αφορά τη διεξαγωγή «debate», δήλωσε ότι δεν θέτει καμία προϋπόθεση για το μέρος και το χρόνο, αρκεί να γίνει δημόσιος διάλογος παρουσία συμπολιτών μας, με αντιπαράθεση επιχειρημάτων.

Σχετικά με τη δεύτερη συνάντηση του επικεφαλής μας με επιχειρηματίες από το λιμανάκι της Νάουσας, ο κ. Βλαχογιάννης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και ακολούθησε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα. Αρχικά, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τη πρόθεσή του να εξεταστεί η προοπτική λειτουργίας εστιατορίου πολυτελείας στο Πάρκο πολιτισμού.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους ότι ο Δήμος, βάσει της αστυνομικής διάταξης 3/1996, δεν έχει τη παραμικρή δυνατότητα να δώσει παραπάνω παράταση στο ωράριο των καταστημάτων, εκτός από αυτή που δίνει κάθε χρόνο έως τις 3:00. Τέλος, ο κ. Βλαχογιάννης, δεσμεύτηκε άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων τους.