Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Απάντηση σε ανοικτή επιστολή


Άγγελε Πατέλη,

Στο φινάλε αυτής της προεκλογικής περιόδου, αναγκάζομαι να διαθέσω λίγο από τον πολύ περιορισμένο χρόνο που διαθέτω, για να απαντήσω στην ανοιχτή επιστολή που μου απηύθυνες εχθές.

Καταρχήν, θέλω βεβαίως να εκφράσω την απορία μου, γιατί απαντάς εσύ σε ένα δελτίο τύπου που απευθύνεται στον επικεφαλής της παράταξής σου, εκτός κι αν σου έχει εκχωρηθεί το «αντ΄ αυτού». Στην περίπτωση όμως που έχει συμβεί αυτό, τότε θα μπορούσες να λάβεις μέρος εσύ στο debate, αντί του κου Κωβαίου, ο οποίος για ευνόητους λόγους αρνείται.

Με την συμμετοχή σου, θα γίνονταν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και θα δίναμε την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να κρίνουν, να εγκρίνουν και να διαμορφώσουν πληρέστερη γνώμη για τις ιδέες και τα πιστεύω του καθένα μας ξεχωριστά, αλλά και για τους στόχους και το πρόγραμμα του συνδυασμού που εκπροσωπούμε.

Σε ότι αφορά τα ερωτήματά σου, τονίζω τα εξής:

1. Αποτελούσε χρέος δικό σου, πριν ενταχθείς στον συνδυασμό που πλέον ανήκεις, να διερευνήσεις το πολιτικό ποιόν των συνυποψήφιων σου. Δυστυχώς όμως, εντάχθηκες την τελευταία στιγμή για λόγους σκοπιμότητας και ζητάς τώρα από εμένα να μάθεις αυτό που έπρεπε εσύ να ψάξεις.

Εν πάση περίπτωση σ’ αυτό το νησί ζεις και θα έπρεπε να ξέρεις ποιος φιλοξένησε τον κο Μιχαλολιάκο και ποιοι διακηρύσσουν τις αρχές και τις ιδέες της Χρυσής Αυγής.


2. Δημόσιος διάλογος γίνεται σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ,όπου ελεύθερα ο κάθε συμπολίτης μας καταθέτει την άποψή του, χωρίς να υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση δημοτικού συμβούλου – πολίτη.

Στο γραφείο του δημάρχου, η πόρτα ήταν, είναι και θα παραμείνει ανοιχτή για να υποδεχτεί τον κάθε πολίτη προκειμένου να συζητήσει με το δήμαρχο οποιοδήποτε πρόβλημα- θέμα τον απασχολεί.

Οι λαϊκές συνελεύσεις κατά την άποψή μου δεν είναι η μοναδική μορφή διαλόγου. Εξάλλου φαντάζομαι να γνωρίζεις ότι στο δήμο έχει συγκροτηθεί επιτροπή διαβούλευσης που αποτελείται από 50 άτομα και ενώ οι συνεδριάσεις γίνονται περίπου μια φορά το τρίμηνο , με δυσκολία συμπληρώνεται απαρτία.


3. Κάτι αναφέρεις και για δημόσιες σχέσεις. Ξέρω καλά που υστερώ, δεν είμαι δημοσιοσχεσίτης, αντιθέτως άλλοι διακρίνονται σε αυτό τον τομέα. Το κακό για σένα είναι ότι επανειλημμένως στο δημοτικό συμβούλιο είχες σχολιάσει αρνητικά την παρουσία στα πανηγύρια, στις γιορτές και στις εκδηλώσεις, του επικεφαλής του συνδυασμού που σήμερα υποστηρίζεις. Το «Αντιδήμαρχος των πανηγυριών» που με ιδιαίτερη έμφαση τόνισες στο δημοτικό συμβούλιο, το έχεις εντελώς ξεχάσει; Η μνήμη σου έχει ασθενήσει τόσο πολύ;


4. Όσον αφορά τον κύκλο μου, που εσύ πιστεύεις ότι κλείνει, θα σου επισημάνω το εξής:

Ο δικός μου κύκλος ενασχόλησης με τα κοινά άνοιξε το 1990 και ακολουθεί σταθερή πορεία, χωρίς να παρεκκλίνει από αρχές και αξίες που πίστευα και πιστεύω. Σε διαβεβαιώνω ότι την ίδια πορεία θα ακολουθήσει έως ότου έρθει η σωστή ώρα να κλείσει.

Επιβάλλεται όμως να κάνεις την αυτοκριτική σου και να αξιολογήσεις την δική σου πορεία, που σε κάθε δημοτική περίοδο ανοίγεις και κλείνεις έναν κύκλο παρουσίας.

Έτσι έκανες με την «ενότητα για το μέλλον» όταν ήμασταν συνυποψήφιοι, στην συνέχεια βρέθηκες στην «Πάρος Αξία», για να καταλήξεις σήμερα στην «Πάρος τώρα στην Πράξη».

Ακόμα, στα αυτιά μου ηχεί η δήλωσή σου στην αίθουσα του Αρχιλόχου, πριν λίγο καιρό, ότι θα εκπροσωπείς τον συνδυασμό «Πάρος αξία» μέχρι την λήξη αυτής ης περιόδου (31/08/2014).

Αλήθεια στην επόμενη συνεδρίαση του συντονιστικού ποιόν συνδυασμό άραγε θα εκπροσωπείς;


5. Όσον αφορά το αν έχω να σου αναφέρω τίποτα, σε παραπέμπω στο φυλλάδιο – πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Συνοπτικά σου αναφέρω τα εξής:

Έχουν ολοκληρωθεί 22 έργα, 18 μελέτες ενώ 8 έργα βρίσκονται σε εξέλιξη. Δηλαδή, σε 44 μήνες θητεία, ως δημοτική αρχή, γίνεται ένα έργο το μήνα…


Άγγελε Πατέλη σου εύχομαι, καλή συνέχεια …



Χρήστος Βλαχογιάννης