Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ


ΠΡΟΣΟΧΗ: 
Παρακαλούνται όλοι όσοι έχουν παρκάρει τα οχήματά τους σε ποταμούς και λοιπά καίρια σημεία, να τα απομακρύνουν το συντομότερο δυνατό.

Η Δημοτική Αστυνομία σε συνεργασία με το πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παροικιάς κ. Μηνά Καλακώνα, έχουν ήδη αφήσει σχετικά ενημερωτικά σημειώματα σε αντίστοιχα οχήματα.

Από το Λιμεναρχείο Πάρου και την Ε.Μ.Υ., εκδόθηκε το παρακάτω έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2013:
  1. Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με σχετικό έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις βραδινές ώρες αύριο Σάββατο (02-03-2013) στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες βαθμιαία μέσα στη νύχτα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (03-03-2013) θα επεκταθούν και στις Κυκλάδες.
  2. Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν το Σάββατο (02-03-2013) από τη νύχτα στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή (03-03-2013) θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
  3. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Κυριακή (03-03-2013) στα δυτικά και σταδιακά μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.
  4. Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε για τη λήψη κάθε ενδεδειγμένου και πρόσφορου μέτρου ασφαλούς αγκυροβολίας – πρόσδεσης όλων ανεξαιρέτως των σκαφών (αλιευτικών, αναψυχής, εμπορικών, ταχυπλόων, τουριστικών κ.λπ), που βρίσκονται στους λιμένες της Πάρου και της Αντιπάρου, ενώ, επίσης, για την αποφυγή τυχόν ατυχήματος, οι συμπολίτες μας παρακαλούνται να μην μεταβαίνουν, ασκόπως, στις λιμενικές εγκαταστάσεις και τους παραλιακούς, γενικά, χώρους. 
  5. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία μας και στο Λιμενικό Σταθμό Αντιπάρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του 24ώρου (τηλέφωνα επικοινωνίας: 2284021240 και 2284061485, αντίστοιχα).
Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε το επίσημο site της Ε.Μ.Υ. (www.emy.gr).