Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δήμου Πάρου και ΚΔΕΠΑΠ για τον Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλο

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση χαιρετίζουμε την έκδοση της κομψής κασετίνας των εκδόσεων Γαβριηλίδη, η οποία περιέχει τα έξι τομίδια – συλλογές του καλού φίλου και σπουδαίου πεζογράφου συμπατριώτη μας Ηλία Χ. Παπαδημητρακόπουλου.

Ο Ηλίας Χ. Παπαδημητρακόπουλος αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην μεταπολεμική ελληνική πεζογραφία. Ξεκινώντας από την «Οδοντόκρεμα με χλωροφύλλη» του 1973 μέχρι και τον «Θησαυρό των Αηδονιών» του 2009, χάραξε μέσα σε αυτά τα 36 ολόκληρα χρόνια της δημιουργικής του γραφής, μία πορεία γεμάτη από ήρεμες και μεστές εξομολογήσεις, οξυδερκείς και ευφυείς παρατηρήσεις για να καταλήξει τέλος σε φιλοσοφημένες διαπιστώσεις για τον κόσμο που μας περιβάλει, για τον κόσμο που αλλάζει γύρω μας και μαζί του αλλάζουμε και εμείς.

Από την μία η παίγνια διάθεση με το αντίστοιχο ύφος του συγγραφέα και από την άλλη η εσωστρεφής στόχευση και η λανθάνουσα μελαγχολία του πάντα πρωτοπρόσωπου ήρωα των διηγήσεών του, μας αποκαλύπτει μια βιωματική αλήθεια για την ίδια τη ζωή, για τον μικρόκοσμο του καθενός από εμάς αλλά συνάμα και για αυτόν τον ίδιο κόσμο τον μικρό -  τον μέγα.


Αγαπητέ φίλε Ηλία,

Σε ευχαριστούμε και σε συγχαίρουμε για αυτή την πολύτιμη έκδοση της συλλογής σου και σου ευχόμαστε εκ βάθους καρδίας υγεία προσωπική και οικογενειακή ευτυχία στο πλευρό της αγαπημένης σου Νιόβης, που τόσα χρόνια μοιράστηκε μαζί σου αυτή την δύσκολη αλλά όμορφη και καρπερή διαδρομή. Να έχεις πάντα την ευλογία και τη χάρη της έμπνευσης αειφόρο, παραγωγική και παρούσα.

     Ο Δήμαρχος Πάρου                  Η Πρόεδρος Δ.Σ. της Κ.Δ.Ε.Π.Α.Π.
  Χρήστος Βλαχογιάννης                     Άννα Κάγκανη - Κορτιάνου