Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3 ΜΙΚΡΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ με τη μέθοδο της ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ

Ο εκσυγχρονισμός της Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου συνεχίζεται... 
Μετά την έναρξη των εργασιών εγκατάστασης του υπερσύγχρονου - καινοτόμου συστήματος «Τηλεελέγχου - Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών του Δικτύου Ύδρευσης Πάρου» (διαβάστε ΕΔΩ σχετικά), η Δ.Ε.Υ.Α. Πάρου συνεχίζει την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της, με την Εγκατάσταση 3 μικρών μονάδων παραγωγής πόσιμου νερού με τη μέθοδο της αντίστροφης όσμωσης - χωρίς χημικές ουσίες.


Η Δ.Ε.Υ.Α. ΠΑΡΟΥ ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής πόσιμου νερού πρόκειται για εξαιρετικά πρωτοπόρα. Ταυτόχρονα το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτός από τα αδιαμφισβήτητα περιβαλλοντικά οφέλη, συμβάλλει άμεσα στη δραστική μείωση της κατανάλωσης των τεραστίων ποσοτήτων πλαστικών φιαλών και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά κάθε μονάδος, με την παραγωγή και διάθεση νερού 4 κυβικών μέτρων, γίνεται εξοικονόμηση 2.500 φιαλών ημερησίως. Το χρηματικό αντίτιμο για τη παροχή 10 λίτρων νερού θα είναι 20 λεπτά του ευρώ, με σκοπό την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων.

Οι μονάδες θα τοποθετηθούν στη Παροικιά, Αγκαιριά και Αρχίλοχο ενώ η εγκατάστασή τους αναμένεται να ξεκινήσει το προσεχές διάστημα και να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.