Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

"FAM TRIP" - Δράσεις προώθησης και προβολής της Πάρου


Ο Δήμος Πάρου και η Τουριστική Επιτροπή, στα πλαίσια των δράσεων προώθησης και προβολής της Πάρου συνεχίζει τις προσπάθειές του, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες με απώτερο σκοπό το άνοιγμα σε νέες αγορές. Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Πάρου στοχευμένα προχωράει σε ενέργειες ενίσχυσης της προσπάθειας των επαγγελματιών του νησιού να προωθήσουν το προϊόν τους.

Μετά την επίσκεψη στη Πάρο του Διευθυντή Πωλήσεων και marketing του κορυφαίου Τουριστικού γραφείου "LE GRAND Group of companies" (ειδικεύεται στην Ρώσικη και Ουκρανική αγορά), κ. Στέλιου Πέτσα  και των Artemenco Oksana και Αrtermenco Ιrina της Εταιρείας "ΑG PARTNERS GROUP", κατόπιν πρόσκλησής μας, με σκοπό την διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης της Πάρου σε νέο πρόγραμμα που ξεκινάει την επόμενη Τουριστική περίοδο 2014, ο Δήμος Πάρου και η Τουριστική Επιτροπή προβαίνουν στη διοργάνωση fam trip 40 πωλητών ταξιδιού και πρακτόρων στις ημερομηνίες 28-30 Σεπτεμβρίου. Ανάμεσά τους και δημοσιογράφοι οι οποίοι θα καλύψουν το γεγονός και θα προβάλουν τις ομορφιές του νησιού μας. Το ενδιαφέρον των πωλητών ήταν τόσο μεγάλο που από 25 άτομα (όλοι επαγγελματίες) που ήταν αρχικά στο πλάνο να φιλοξενηθούν, ο αριθμός έφτασε τους 43.


Βάση του προγράμματος που έχει καταρτιστεί, διάρκειας 2 ημερών , την πρώτη ημέρα οι φιλοξενούμενοι αμέσως μετά την άφιξή τους θα επισκεφτούν ξενοδοχεία του νησιού, στην συνέχεια θα γίνουν συναντήσεις b2b με εκπροσώπους των ξενοδοχείων του νησιού που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος από το Δήμο Πάρου, ακόμη θα παρατεθεί συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και έπειτα θα ακολουθήσει ελληνική βραδιά όπου θα απολαύσουν τοπικές γεύσεις και θα διασκεδάσουν με τοπικούς χορούς.

Την δεύτερη ημέρα θα ξεναγηθούν σε όλο το νησί ξεκινώντας από το Ιερό προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής, που αποτελεί την «ναυαρχίδα» του θρησκευτικού τουρισμού των Κυκλάδων και όχι μόνο. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα μοναστήρια του νησιού και στο ιστορικό κομμάτι που «δένει» το νησί μας ιστορικά με την Ρωσία, τον κόλπο της Νάουσας που αποτέλεσε το Αγκυροβόλιο του Ρωσικού στόλου και έδρα της Ρωσικής Διοίκησης.

Το ταξίδι διοργανώνεται από το Δήμο Πάρου και τη Τουριστική Επιτροπή, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και επαγγελματίες του νησιού .