Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ψήφισμα Συντονιστικού Φορέων Υγείας

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Πάρος, 17/09/2013

Η Ολομέλεια του Συντονιστικού των Φορέων της Πάρου και της Αντιπάρου για την Υγεία που συνεδρίασε χθες 16 Σεπτεμβρίου 2013, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στο δίκαιο απεργιακό αγώνα που έχουν ξεκινήσει οι εκπαιδευτικοί των νησιών μας, υπερασπιζόμενοι την παροχή ποιοτικής Δημόσιας & Δωρεάν Παιδείας στη χώρα.

Τα πολλαπλά αδιέξοδα και προβλήματα που έχει δημιουργήσει σε δεκάδες χιλιάδες ελληνόπουλα η κυβερνητική πολιτική κατ΄ εντολήν της Τρόϊκας και των δανειστών στο χώρο της δημόσιας Εκπαίδευσης, συναγωνίζονται σε βαρβαρότητα τα αντίστοιχα προβλήματα που βιώνουμε ως πολίτες και νησιώτες στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας.

Οι απολύσεις και διαθεσιμότητες, η υποστελέχωση σημαντικότατων τομέων της δημόσιας Διοίκησης, οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων και νοσοκομείων, η διαρκής φοροεπιδρομή σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες, η δραματική περικοπή πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και ο εργασιακός Μεσαίωνας, η απίστευτου μεγέθους ανεργία και ιδίως των νέων, η επίθεση στα ασφαλιστικά ταμεία, η εγκατάλειψη των δομών Πρόνοιας και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας, είναι πολλές πλευρές της ίδιας αδιάλλακτης μνημονιακής πολιτικής.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει! Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί! Κι αυτό είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ! Το Συντονιστικό των Φορέων της Πάρου & Αντιπάρου για την Υγεία, ενώνει τις δυνάμεις του με τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς των νησιών μας και καλεί κάθε δημοκρατικό συμπολίτη μας να στηρίξει έμπρακτα και να δείξει την αλληλεγγύη του στον αγώνα αυτό. Ο αγώνας για την Υγεία και την Παιδεία είναι αγώνας της ίδιας της κοινωνίας για την ύπαρξή της.

Καλούμε την Παριανή και Αντιπαριώτικη κοινωνία να δώσουν το βροντερό παρόν στην συγκέντρωση των απεργών εκπαιδευτικών στην Πλατεία Μαντώς Μαυρογένους την Τετάρτη 18/9/2013 και ώρα 7 το απόγευμα.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΦΟΡΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 
ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ