Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ της ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ σε θέματα ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κα ΦΤΑΚΛΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στη Πάρο πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Νοτίου Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πάρου και της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, με τη συμμετοχή της οποίας έγινε ανοιχτή συζήτηση για θέματα που αφορούν στον τομέα του τουρισμού, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Σάββατο 6 Απριλίου όπου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννης,
ο Δήμαρχος Αντιπάρου κ. Ι. Λεβεντάκης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Μ. Χανιώτη, η Πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ κ. Α. Κάγκανη, Δημοτικοί Σύμβουλοι και από τα δύο νησιά,  εκπρόσωποι σχεδόν όλων των φορέων και συλλόγων που ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς και αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού. Κατά τη συζήτηση τέθηκαν όλα τα ζητήματα από τους Δημάρχους και τους παρευρισκόμενους  και αναζητήθηκαν κοινές δράσεις με την Περιφέρεια για την σωστότερη προβολή των προορισμών.


Από την πλευρά της,  η Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε το Στρατηγικό και το Επιχειρησιακό σχέδιο Τουριστικής προβολής των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της κ. Φτακλάκη, πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου, ενημερωτική συνάντηση με την Πρόεδρο  της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής κ. Μ. Χανιώτη  όπου η κ. Φτακλάκη ενημερώθηκε εκτενώς για την δράση  του Δήμου σε θέματα τουριστικής προβολής και για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στον τομέα αυτό. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού όπως τα θαλάσσια σπορ (kite surf, wind surf, κατάδυση, ιστιοπλοΐα), το Θρησκευτικό Τουρισμό ( ανάδειξη του Ιερού Προσκυνήματος Εκατονταπυλιανής ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς),  την ανάδειξη ως τουριστικό προϊόν  των Φεστιβάλ του νησιού (διαδρομές στην Μάρπησσα, Φεστιβάλ Γεώργιος Κονιτόπουλος, Φεστιβάλ  Άρτος, οίνος κτλ) κ.α.


Κατά την επίσκεψή της, η κ. Φτακλάκη, επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Ιερό Προσκύνημα Εκατονταπυλιανής, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, περιηγήθηκε στον παραδοσιακό οικισμό της Παροικίας, στη Νάουσα, στην Μάρπησσα, στα Μάρμαρα, στην Αλυκή και δεσμεύτηκε ότι θα επανέλθει έτσι ώστε να γυρίσει και το υπόλοιπο νησί και να γνωρίσει τις ομορφιές του.


Ο Δήμαρχος Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννης επιθυμεί να ευχαριστήσει, την κ. Φτακλάκη για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση για  επίσκεψη στο νησί της Πάρου και για την αποδοχή των αιτημάτων μας, αλλά και τους επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και έδωσαν το παρόν στην ανοιχτή συζήτηση, δίνοντας έτσι της ευκαιρία στην Αντιπεριφερειάρχη να αποκτήσει ολοκληρωμένη άποψη για το νησί και τα θέματά του αλλά και εκείνοι να ενημερωθούν για το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας.