Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ το ΕΡΓΟ: "ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ"

"Η ΠΑΡΟΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ"

Ένα μεγάλο έργο υποδομής παίρνει σάρκα και οστά !!!
Όπως σας είχαμε προαναγγείλει με το από 15 Φεβρουαρίου 2013 δελτίου τύπου της παράταξής μας, ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ για τον εκσυχρονισμό του οδικού δικτύου του Δήμου Πάρου. Η περιοχή από την οποία ξεκίνησαν τα έργα είναι η Νάουσα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από την από 7 Νοεμβρίου 2011 απόφαση του κ. Γιάννη Ραγκούση (Διαβάστε την ΕΔΩ), με την οποία διέθεσε 600.000 ευρώ στο Δήμο Πάρου, για το βαρυσήμαντο έργο υποδομής  με τίτλο: "Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός του Οδικού Δικτύου του Δήμου Πάρου", η Πάρος αναβαθμίζεται!

Είναι πλέον γεγονός ,πως με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου, η Πάρος αποκτά ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και ασφαλές οδικό δίκτυο, έτοιμο και ικανό να ανταπεξέλθει στις συνεχώς αυξανόμενες προσδοκίες των κατοίκων και επισκεπτών της.



ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ 

Ο κ. Γιάννης Ραγκούσης με προσωπική του απόφαση (Διαβάστε την ΕΔΩ), ως υπουργός μεταφορών, υποδομών και δικτύων, διέθεσε στο Δήμο Πάρου 600.000 ευρώ για τη "Συντήρηση και Εκσυγχρονισμό του Οδικού του Δικτύου.", κατόπιν σχετικής επιστολής του Δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη. Στη συνέχεια, κι αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, το έργο Δημοπρατήθηκε και ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ !

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση με απόφαση του κ. Ραγκούση προς το Δήμο Πάρου, αναγκαστικά πέρασε μέσω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, διότι πολύ απλά οι περιφέρειες έχουν την αρμοδιότητα για τη συντήρηση των οδικών δικτύων. Είναι όμως σαφέστατο και πασιφανές πως πρόκειται για έργο του Δήμου Πάρου, αποτέλεσμα της επιστολής του Δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη στο κ. Ραγκούση.

Δεν ήταν τυχαίο μάλιστα το γεγονός, πως ο Δήμος Πάρου επίλεξε τα σημεία παρέμβασης (συντήρησης και εκσυχρονισμού του Οδικού του Δικτύου), μετά από συνεχόμενες συναντήσεις με το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας. Μία τέτοια συνάντηση πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013, στο γραφείο του κ. Βλαχογιάννη - συμμετεχόντων του Δημάρχου Πάρου κ. Βλαχογιάννη, των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Πάρου και της Περιφέρειας, του Προέδρου της ΔΕΥΑΠ κ. Φραγκούλη και εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας - κατά την οποία καθορίστηκαν όλες οι τελευταίες απαραίτητες λεπτομέρειες για την άμεση έναρξη των εργασιών κατασκευής του έργου "Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Οδικού Δικτύου Δήμου Πάρου".

Υ.Γ. (προς τον αναξιόπιστο "Mr Λακκούβα"):
Αναξιόπιστε "Mr Λακκούβα", σε πρόσφατη αναφορά σου σχετικά με το έργο "Συντήρηση και Εκσυγχρονισμός Οδικού Δικτύου Δήμου Πάρου", ΝΑΙ ΜΕΝ αναγνώρισες τη σπουδαιότητα του έργου για τη Πάρο ΑΛΛΑ ξέχασες να επισημάνεις πως πρόκειται για τα 600.000 ευρώ που ο κ. Ραγκούσης (με απόφασή του) διέθεσε στο Δήμο Πάρου, κατόπιν σχετικής επιστολής του κ. Βλαχογιάννη. Ξέχασες δηλαδή, πως πρόκειται για έργο του Δήμου Πάρου. Μπορεί όμως και να μπερδεύτηκες...

Εμείς πάντως σου ξεκαθαρίζουμε πως,
  • Χαιρόμαστε που επιτέλους επικροτείς ένα έργο που προέρχεται από απόφαση του κ. Ραγκούση!
  • Αδυνατούμε να πιστέψουμε (όπως σίγουρα το ίδιο κάνουν όλοι οι Παριανοί...), το ενδεχόμενο να το έκανες επίτηδες ή να το παίζεις δήθεν ανήξερος - για το γεγονός πως το έργο οφείλεται σε απόφαση του κ. Ραγκούση και πρόκειται για ξεκάθαρο έργο του Δήμου Πάρου, τ' οποίο αναγκαστικά εκτελείται διαμέσου της Περιφέρειας (σου αποδείξαμε το γιατί με όλα τα παραπάνω).


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

  1) Τεχνικά Χαρακτηριστικά



2) Περιοχές Υλοποίησης

(Οι αριθμοί στο Πίνακα αντιστοιχούν στις παρακάτω αριθμημένες φωτογραφίες):

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με τις περιοχές υλοποίησης του έργου
"Εκσυγχρονισμός Οδικού Δικτύου Πάρου":
  • Με κόκκινο χρώμα, οι περιοχές όπου θα προηγηθεί αποξήλωση παλαιού τάπητα.
  • Με μπλε χρώμα, οι περιοχές όπου θα γίνει απευθείας ασφαλτόστρωση.
photo 1
photo 2
photo 3
photo 4
photo 5
photo 6
photo 7
photo 8
photo 9
photo 10
photo 11 και 11α
photo 12
photo 13 και 13α

Η παράταξή μας, 
"Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον", 
συνεχίζει να μιλάει μόνο με ΠΡΑΞΕΙΣ και ΕΡΓΑ !!!