Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Περί Λιμενικού Ταμείου ο λόγος !

ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Διαβάστε όλη την αλήθεια σε σχέση με το Λιμενικό Ταμείο Πάρου - Αντιπάρου και τις ψευδής - ανακριβής - αβάσιμες διαδιδόμενες φήμες, παρακάτω:

Όσον αφορά τις φήμες περί κατάργησης - συγχώνευσης του 
Λιμενικού Ταμείου, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
  • ΜΕΤΑ την συγκρότηση της Ρ.Α.Λ. (Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων), ως αυτοτελούς Δημόσιας υπηρεσίας με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, με εννεαμελές εκ πανεπιστημιακής μόρφωσης μελών συμβούλιο, θα γίνει η πρόσκληση για τις προτάσεις μας. Και ΜΕΤΑ έξι μήνες!, τα υπουργεία θα εκπονήσουν το ολοκληρωμένο σχέδιο συνενώσεων κλπ. Αφού λοιπόν περάσει η συγκεκριμένη μεταβατική περίοδος, κι αφού καταθέσουμε τις προτάσεις μας, κι αφού αυτές συζητηθούν τότε βλέπουμε... Μέχρι τότε το Λιμενικό Ταμείο Πάρου Αντιπάρου παραμένει ως έχει…

Σε σχέση με τον δήθεν κίνδυνο να χαθούν τα χρήματα του 
Λιμενικού Ταμείου, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
  • Η περιρρέουσα φήμη ότι δήθεν τα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου θα κάνουν «φτερά» είναι ψευδής, λανθασμένη και παντελώς αβάσιμη. Απόδειξη όλα τα παραπάνω γραφόμενα. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι στο Λιμενικό Ταμείο σήμερα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο σε σχέση με αυτά του παρελθόντος και μάλιστα κάτω από άλλες συνθήκες...

Σε σχέση με τις ψευδής φήμες ότι δήθεν το Λιμενικό Ταμείο έχει
5 εκ. ευρώ στις τράπεζες, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:
  • Η παραφιλολογία ότι δήθεν υπάρχουν 5 εκ. ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Λιμενικού Ταμείου είναι παντελώς ψευδής και ανακριβής. Η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι το Λιμενικό Ταμείο έχει καταθετημένα στις τράπεζες ακριβώς 3.500,926,04 ευρώ (στις 31/12/2012).  Το ξανά τονίζουμε 3.500,926,04 και όχι πάνω από 5 εκ. ευρώ όπως κάποιοι εσκεμμένα και λανθασμένα διαδίδουν. Αυτά προς ενημέρωση όσων ούτε καν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν πριν λασπολογήσουν. 
  • Επίσης, από τα  3.500,926,04 που έχει σήμερα διαθέσιμα το Λιμενικό Ταμείο, 850.000 ευρώ είναι ήδη συμβασιοποιημένα δηλαδή δεσμευμένα για την εξόφληση όλων των εν εξελίξη Έργων-Μελετών-Προμηθειών. Επιπροσθέτως, δημοπρατείται άμεσα το έργο «Βελτίωση κεντρικής προβλήτας και τοποθέτηση προσκρουστήρων» προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που είναι καθόλα ώριμο και άμεσα υλοποιήσιμο. Συνεπώς αν αφαιρέσουμε τα παραπάνω ποσά, τα πραγματικά χρηματικά διαθέσιμα του Λιμενικού Ταμείου σήμερα είναι περίπου 2 εκ. ευρώ (όχι λοιπόν 5 εκ. όπως λανθασμένα διαδίδεται).
  • Τέλος, από τα 2 εκ. ευρώ που έχει σήμερα διαθέσιμα το Λιμενικό Ταμείο, μόνο το έργο «Κατασκευή νέων αιθουσών και βελτίωση περιβάλλοντος χώρου κεντρικού λιμένα Παροικίας» είναι αρχικού προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκ. ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε τις 324.000 ευρώ από το κόστος των μελετών. Γιατί υπάρχουν αρκετά ακόμη ώριμα έργα που ούτε καν τα αναφέρουμε, με προϋπολογισμό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ.

Καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητοί μας συμπολίτες, πως οδεύουμε ολοταχώς για την πλήρη αξιοποίηση όλων των χρημάτων του Λιμενικού Ταμείου, δίνοντας μία σημαντικότατη ένεση ρευστότητας στη Παριανή αγορά, εν μέσω μάλιστα της διερχόμενης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας!

Ελπίζουμε στο τέλος της θητείας μας, ορισμένοι "δήθεν ειδήμονες", να μην μας κατηγορήσουν ότι αξιοποιήσαμε όλα τα χρήματα του Λιμενικού Ταμείου ώστε να κάνουμε βαρυσήμαντα έργα υποδομής και ανάπτυξης του νησιού μας!

ΥΓ 1:
Σε όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητο να γνωρίζετε πως η δυνατότητα κατασκευής νέων έργων από το Λιμενικό ταμείο, είναι αποτέλεσμα της νομιμοποίησης των υφιστάμενων λιμένων και όχι μόνο, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε επί των ημερών μας.

ΥΓ 2:
Θα ήταν αστείο αν ξεχνούσαμε να συνυπολογίσουμε το δαιδαλώδες της Ελληνικής Νομοθεσίας (με τις αμέτρητες υπογραφές - αδειοδοτήσεις) όπου προηγείται για την εκτέλεση οιουδήποτε έργου από το Λιμενικό Ταμείο.