Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ


Εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πάρου για το έτος 2013 ύψους 12.187.338,18 ευρώ, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15/01/2013. Το τεχνικό πρόγραμμα υπερψηφίστηκε από τις παρατάξεις των κ. Βλαχογιάννη και κ. Πρωτολάτη, μειοψηφούντων των κ. Καστρουνή και Ροκονίδα.

Το τεχνικό πρόγραμμα είναι απολύτως ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο, μέσα στις πραγματικές δυνατότητες του Δήμου. Είναι γεγονός πως ο Δήμος Πάρου είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους του οποίου η χρηματοδότηση για αναπτυξιακούς σκοπούς (ΣΑΤΑ) διατίθενται αποκλειστικά για την υλοποίηση έργων και όχι για την κάλυψη ανελαστικών δαπανών (π.χ. μισθοδοσία, καθαριότητα κτλ).

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το τεχνικό πρόγραμμα.

Μεσούσης της βαθύτατης οικονομικής κρισης, ο Δήμος Πάρου υλοποίησε, υλοποιεί και θα συνεχίσει να υλοποιεί σειρά μεγάλων έργων υποδομών χρηματοδοτούμενων από το ΕΣΠΑ. ( Νηπιαγωγεία Μάρπησσας, Νάουσας και Αγκαιριάς, Αποκατάσταση Ανεμόμυλων Παροικίας, Αφαλάτωση Παροικίας, Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Παροικίας και Νάουσας, Πολυδύναμα Ιατρεία Νάουσας και Μάρπησσας, Τηλεχειρισμός, Τηλεδιαχείριση και Τηελεέλεγχος δικτύου ύδρευσης Παροικίας, Προμήθεια εξοπλισμού ΧΥΤΑ, Αστική Αναπλάση Παροικίας κα)

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Βλαχογιάννης κλείνοντας τη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα:
«Η διαφορά μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας κατά την συζήτηση του τεχνικού προγράμματος είναι πως η μειοψηφία μπορεί να παρουσιάζει απόψεις, ιδέες και οράματα "ακούρευτα", ενώ η πλειοψηφία είναι υποχρεωμένη να τα "κουρέψει" και να τα περιορίσει στις 659.000 ευρώ»