Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

14 Νοεμβρίου 2010 - Πέρασαν κάτι παραπάνω από δύο χρόνια από την ημέρα που εσείς, η πλειοψηφία των Παριανών πολιτών, επιλέξατε την παράταξή μας «Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον» να καθοδηγήσει την Πάρο σε αυτήν τη  πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας. Δύο χρόνια γεμάτα δυσκολίες, αμφισβήτηση και πολλές φορές «ύπουλα χτυπήματα» αλλά γεμάτα με σκληρή, επίμονη, συντονισμένη και αθόρυβη δουλειά με μοναδικό σκοπό την ευημερία, την πρόοδο και την περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού μας. Η παράταξη μας, πιστή στα πιστεύω της και στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, έχει αδιαμφισβήτητα πετύχει πολλά στα δύο πρώτα χρόνια της θητείας της. Ενδεικτικά σας υπενθυμίζουμε:

Αφαλάτωση Παροικίας, Νηπιαγωγείο Μάρπησσας, Νηπιαγωγείο Νάουσας, Νηπιαγωγείο Αγκαιριάς, Αποκατάσταση Ανεμόμυλων Παροικίας, Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Νάουσας, Αποκατάσταση ΧΑΔΑ Παροικίας, Συντήρηση και Λειτουργία Υγειονομικού Αεροσκάφους Πάρου - Αντιπάρου, Πολυδύναμο Ιατρείο Μάρπησσας,  Πολυδύναμο Ιατρείο Νάουσας, Προμήθεια & Εγκατάσταση συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεδιαχείρισης και ελέγχου διαρροών του δικτύου ύδρευσης Δήμου Πάρου, Προμήθεια εξοπλισμού ΧΥΤΑ Πάρου - Αντιπάρου, Κατασκευή Γηπέδου Νάουσας 8x8 με συνθετικό χλοοτάπητα στη θέση Αγροκήπιο, Δημοπράτηση Μελέτης Γυμνασίου Παροικίας, Εκσυγχρονισμος Οδικού Δικτύου Πάρου, Αστική Ανάπλαση Παροικίας  και άλλα πολλά έργα (είτε ολοκληρωμένα είτε  υπό εκτέλεση είτε αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή τους)  που δεν αρκεί μια απλή ανακοίνωση για να τα αναφέρουμε. Ο συνολικός προϋπολογισμός των προαναφερόμενων έργων ξεπερνάει τα 13 εκ. ευρώ.

Κορωνίδα όλων βέβαια αποτελεί ο σχεδιασμός, η μελέτη και η έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του Νέου Αεροδρομίου Πάρου, με την δημοπράτηση και την έναρξη κατασκευής του Νέου Πεδίου Ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Πάρου. Ένα έργο που ονειρεύονταν όλοι οι Παριανοί επί δεκαετίες υλοποιείται. Τα «θα» για το συγκεκριμένο έργο τελείωσαν, διότι πολύ απλά το Νέο Αεροδρόμιο Πάρου δεν θα κατασκευαστεί άλλα έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του, από τις 7 Σεπτεμβρίου 2012. Απομένει η δημοπράτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων εντός του προσεχώς διαστήματος.

Η Πάρος τα επόμενα χρόνια θα διαθέτει ένα σύγχρονο και ασφαλές διεθνές αεροδρόμιο, τ' οποίο θα αποτελέσει μείζονος σημασίας πόλο ανάπτυξης για το νησί μας. Οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται από την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου Πάρου είναι ήδη ορατές. Παριανές εταιρείες έχουν ήδη αναλάβει τις εργασίες κατασκευής του Νέου Πεδίου Ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Πάρου ενώ αντίστοιχα Παριανές εταιρείες θα έχουν προτεραιότητα σε όλες τις εναπομείνουσες φάσεις κατασκευής του. Μέσα λοιπόν σε μια περίοδο βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης όπως αυτή που διανύουμε, στη Πάρο πέφτει "ζεστό χρήμα" εκατομμυρίων ευρώ, ως μία ένεση ρευστότητας δίνοντας μάλιστα σημαντική οικονομική ανάσα στην Παριανή οικονομία. Με την έναρξη κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου Πάρου, οι προοπτικές προόδου και ανάπτυξης του νησιού μας αυξάνονται στο μέγιστο βαθμό.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ως Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είναι ο υπουργός του οποίου η υπογραφή και μόνο δεσπόζει σε όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για τη κατασκευή του Νέου μας Αεροδρομίου. Είναι ο υπουργός, χωρίς του οποίου τις προσπάθειες δεν θα ήταν εφικτή η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών και αδειοδοτήσεων για την έναρξη υλοποίησης του Νέου Αεροδρομίου Πάρου. Είναι ο υπουργός ο οποίος μόλις ανέλαβε το υπουργείο υποδομών έθεσε σαν πρώτη προτεραιότητα του, την ολοκλήρωση και δημοπράτηση του Νέου μας Αεροδρομίου. Είναι ο υπουργός που βρισκόταν σε συνεχή – καθημερινή επικοινωνία με το Δήμαρχο μας κ. Χρήστο Βλαχογιάννη ώστε να φτάσουμε στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νέου μας Αεροδρομίου. Είναι όμως επίσης και ο Δήμαρχος, ο οποίος ξεκίνησε το 2002 συντονισμένες προσπάθειες με την συστηματική και ενεργό υποστήριξη του κ. Γιώργου Σουφλιά και κατάφερε τελικά τη δέσμευση 10 εκ. ευρώ από τον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης των εκτάσεων.

Όλοι όσοι, όλα αυτά τα χρόνια, σχεδιασμένα αμφισβήτησαν, χλεύασαν και ειρωνεύτηκαν τη μεθοδική, συντονισμένη και αποτελεσματική μας δουλειά κατά την πορεία υλοποίησης του Νέου Αεροδρομίου Πάρου, διαψεύστηκαν πανηγυρικώς.  Αυτοί που "δήθεν αγαπούν τη Πάρο" και "δήθεν επιθυμούν τη πρόοδό της", όχι μόνο διαψεύστηκαν αλλά είναι πλέον εκτεθειμένοι στον Παριανό λαό και οφείλουν να λογοδοτήσουν σε αυτόν, για τα τόσα ψέματα τους. Η μεθοδευμένη και προσχεδιασμένη διαστρέβλωση της αλήθειας δεν αποτελεί κριτική. Τη κριτική και τη δεχόμαστε και την επιθυμούμε αλλά την κακόβουλη κριτική, βασισμένη σε κατασκευασμένα ψέματα και σκηνοθετημένους παντελώς αβάσιμους ισχυρισμούς, την αντιπαρερχόμαστε. Όλοι αυτοί οι ''δήθεν'', στηριζόμενοι στη μεθοδευμένη κριτική και την παραπληροφόρηση, έχουν ποτέ τους άραγε αναλογιστεί τι έχουν προσφέρει σε αυτό το τόπο; Η παράταξή μας, "Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον", ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι παρούσα σε όλα τα κρίσιμα γεγονότα για την Πάρο.

Το μεγαλύτερο έργο υποδομής στην ιστορία της Πάρου, το Νέο Αεροδρόμιο Πάρου, παίρνει ''σάρκα και οστά" !!! Αναρωτιόμαστε λοιπόν, Πως όλοι αυτοί οι ''δήθεν'' θα αντικρίζουν πλέον τους Παριανούς;  Πως όλοι αυτοί οι "δήθεν" θα δικαιολογήσουν τα κατασκευασμένα ψέματα τους και τη μεθοδευμένη διαστρέβλωση της αλήθειας;  Πως όλοι αυτοί οι "δήθεν" θα κυκλοφορούν πλέον στην κοινωνία, έχοντας δημόσια υποστηρίξει και ισχυριστεί πως ''όλες οι προηγούμενες ανακοινώσεις ήταν  απλά χαρτιά  χωρίς καμία ουσία - αποτέλεσμα και πως δεν πρόκειται ποτέ να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου'', ενώ ταυτόχρονα οι μπουλντόζες θα δουλεύουν καθημερινά για τη κατασκευή του;Είναι αδιανόητο και πρωτοφανές να αμφισβητούνται από κάποιους "δήθεν", συγκεκριμένα γεγονότα και νομικές δεσμεύσεις τα οποία αποδεικνύουν την εξέλιξη του συγκεκριμένου έργου. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση όχι μόνο είναι συντελεσμένη η εξέλιξη και δημοπράτηση του έργου αλλά έχουν ήδη αρχίσει και οι εργασίες κατασκευής του!!  Μήπως τελικά είναι αυτοί που δεν ήθελαν να πραγματοποιηθεί το όνειρο των Παριανών με την έναρξη της Κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου Πάρου;

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός, πως η κατά τ' άλλα λαλίστατη αντιπολίτευση που βγάζει ανακοινώσεις για "του ψύλλου πήδημα" όπως λέει και ο λαός μας, δεν έχει ακόμα δημοσιοποιήσει καμία ανακοίνωση με αφορμή την έναρξη των εργασιών κατασκευής του μεγαλύτερου έργου υποδομής στην ιστορία του νησιού μας, του Νέου Αεροδρομίου Πάρου. Μία ανακοίνωση με την οποία η αντιπολίτευση θα εκφράζει την αμέριστη επιδοκιμασία και ευαρέσκειά της για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του Νέου Αεροδρομίου Πάρου καθώς επίσης θα αναγνωρίζει τη σημασία του συγκεκριμένου έργου για τη Παριανή οικονομία και τις προοπτικές ανάπτυξής της. Θα περιμένουμε λοιπόν μία ανακοίνωση ειλικρινής χαράς, με την οποία η αντιπολίτευση θα αποδεικνύει επίσης, ότι δεν είναι εγκλωβισμένη σε αποτυχημένες μεθόδους και παρωχημένα χαρακτηριστικά στείρας αντιπολιτευτικής διάθεσης. Εκτός κι αν η αντιπολίτευση είναι είτε εξαρτημένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα που δεν της το επιτρέπουν είτε περίμενε την πρωτύτερη ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, σεβόμενη τις τεράστιες προσπάθειες που είχε καταβάλει για την υλοποίηση αυτού του ονείρου. Με την παρούσα ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, δίδεται η δυνατότητα στην Αντιπολίτευση να αποδείξει ποιο από τα δύο ισχύει. "Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το Πήδημα" ...

Παριανοί και Παριανές,
η έναρξη της κατασκευής του
 "Νέου Αεροδρομίου Πάρου"
είναι πλέον γεγονός !!!

Τα ψέματα τέλειωσαν... Το Νέο Αεροδρόμιο Πάρου έχει ήδη αρχίσει να κατασκευάζεται!! Για του λόγου το αληθές, κι επειδή μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, παραθέτουμε παρακάτω όχι μία αλλά πολλές εικόνες και βίντεο:

Δείτε το στο youtube:  http://www.youtube.com/watch?v=QxqLY2VgJdI

Δείτε το στο youtube:  http://www.youtube.com/watch?v=uKRoUanqFMs



Θέση Αεροδρομίου