Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμαρχος Πάρου κος Μάρκος Κωβαίος με δελτίο τύπου που εξέδωσε την 14/7/2016, μας ενημερώνει ότι παρέδωσε με περισσή προθυμία το κλειδί του ασθενοφόρου «μονάδα» που με θεατρικό τρόπο είχε «αρπάξει» πριν από λίγες ημέρες. Ενέργεια η οποία είχε προβληθεί κατά κόρον.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου, οι εκπρόσωποι της πολιτείας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ , κος Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος και η Δ/ντριας ΕΚΑΒ Αιγαίου, κα Χαρίκλεια Κωτούλα , παρουσία του βουλευτή Κυκλάδων κου Νίκου Συρμαλένιου, παρουσίασαν την εφαρμογή του σχεδιασμού τους που προέβλεπε την αφαίρεση του ασθενοφόρου «μονάδα» από την Πάρο με προορισμό άλλο νησί. Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα διαφώνησε και αντέδρασε στην συνέχιση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών της δημόσιας υγείας στην Πάρο.

Ο Δήμαρχος Πάρου ,όπως ομολογεί στο δελτίο τύπου, με νοοτροπία παρελθόντος και σε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ΧΩΡΙΣ να λάβει υπ’ όψη του την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αλλά και την βούληση των πολιτών της Πάρου, απεδέχθη την λύση που του πρότειναν έναντι του αίολου ανταλλάγματος ενός μικρότερου ασθενοφόρου που θα δοθεί, όταν αυτό αγοραστεί και όταν οι οικονομικές συνθήκες θα το επιτρέψουν, με άλλα λόγια « ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι» που λέει ο λαός μας.

Η σημερινή κυβέρνηση αυτή της πρώτης φοράς αριστερά, είναι φανερό ότι στον τομέα της υγείας ακολουθεί τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και με την πράξη της αυτή, στέλνει σαφές μήνυμα στους πολίτες της Πάρου ότι πρέπει να εμπεδώσουν το αίσθημά τους ότι στον τομέα της δημόσιας Υγείας δεν έπαψαν να είναι «πολίτες δεύτερης κατηγορίας».

Για μας, η υγεία είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ


Για την Ενιαία Κίνηση Πολιτών, Ενότητα για το Μέλλον,
Χρήστος Βλαχογιάννης,
Επικεφαλής της Παράταξης