Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΟΥ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2016)


Το τεχνικό πρόγραμμα που εισηγείται που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της 29/9/2015 και ψηφίστηκε από την πλειοψηφία, χωρίς αμφιβολία, είναι φτωχό και αντικατοπτρίζει την μίζερη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο
Δήμος.

Δεν ανοίγει καμιά προοπτική

Δεν δίνει καμία ελπίδα

Είναι ανήμπορο να αντιμετωπίσει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του σήμερα και του αύριο.

Δεν περιλαμβάνει κανένα νέο έργο, καμιά σημαντική μελέτη, περιορίζεται στις μικροσυντηρήσεις και στις προμήθειες που αφορούν στις καθημερινές ανάγκες.

Προσπαθεί να μπαλώσει.

Αδυνατεί να προγραμματίσει.

Διακατέχεται και είναι δομημένο στη βάση «της επούλωσης των λακκουβών».

Απουσιάζει εντελώς και ο παραμικρός ελπιδοφόρος σχεδιασμός.

Δεν αντέχει σε καμιά κριτική.

Δεν μπορεί να ενσωματώσει καμία υπόδειξη και συμβουλή.

Γι αυτό περιοριζόμαστε στο να πούμε ότι πρέπει να δοθεί, στο βαθμό που είναι δυνατόν, ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στα σχολεία, στα γήπεδα, στις παιδικές χαρές δηλ. εκεί που υπάρχουν οι νέοι στους οποίους οφείλουμε πιο πολλά.

Προβλέπουμε, ότι το 2016 θα είναι χειρότερο από το 2015 καθότι αυτή τη χρονιά που διανύουμε εκτελέστηκαν έργα τα οποία είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Έργα όπως, πλακόστρωση του δρόμου από το 1ο δημ. Σχολείο μέχρι την ΟΙΚΙΑ Μαντούς, αγορά του ΚΑΠΗ Αγκαιριάς και του πολιτιστικού κέντρου των Μαρμάρων, τις τσιμεντοστρώσεις δρόμων και την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Μάρπησσας (που παρόλο που πέρασαν 13 μήνες ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί). Επίσης, βρίσκονταν σε εξέλιξη σημαντικά έργα του Ε.Σ.Π.Α, όπως νηπιαγωγείο Αγκαιριάς, νηπιαγωγείο Νάουσας, ιατρεία Νάουσας και Μάρπησσας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Μάρπησσας για το οποίο πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση για να μην κινδυνεύσει η ολοκλήρωσή της, οδηγός πόλης (αλήθεια σε ποια φάση βρίσκεται;), αποχέτευση Νοτιοανατολικής Πάρου- μεταφορά λυμάτων Κώστου- Λευκών, επέκταση βιολογικού Μάρπησσας κ.α.

Αφού κατά γενική ομολογία το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016 είναι φτωχό, επιβάλλεται ο Δήμαρχος και η τεχνική Υπηρεσία να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή σε μια σειρά από συνεχιζόμενα έργα, μεγάλα και μικρά, για τα οποία υπάρχουν χρήματα που είναι και η προίκα των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών και μπορούν να πραγματοποιηθούν όπως είναι η κατασκευή του πεζοδρομίου του Περιφ. Παροικίας, η διαμόρφωση της εισόδου στον Κώστο, η συνέχιση της γέφυρας στην Αλυκή, η συνέχιση της συντήρησης του σπιτιού της Λογοτεχνίας, η διαγράμμιση των χώρων στάθμευσης κ.α.

Κλείνοντας τονίζουμε ότι βεβαίως γνωρίζουμε πολύ καλά , κι εγώ το έχω τονίσει πολλές φορές, ότι τα χρήματα από κρατικούς πόρους (ΣΑΤΑ) έχουν μειωθεί πάνω από 60% και γι΄ αυτό βεβαίως δεν ευθύνεται το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος και η σημερινή πλειοψηφία ευθύνονται όμως, γιατί ενώ γνώριζαν την οικονομική κατάσταση ή όφειλαν να την γνωρίζουν, με πολύ μεγάλη ευκολία υπόσχονταν πληθώρα έργων και δεν ήταν εξάλλου, καθόλου τυχαίο το όνομα του συνδυασμού «Πάρος τώρα στην πράξη». Βεβαίως τώρα που ήρθε η ώρα της Αλήθειας και αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο λαϊκισμός της προεκλογικής περιόδου ,εκ μέρους τους, περίσσευε, Δήμαρχος και η δημοτική πλειοψηφία καλούνται και πρέπει να απολογηθούν στους πολίτες του νησιού γιατί «η Πάρος είναι τώρα στην απραξία».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΕΝΙΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»