Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Απόσπαση Αγροτικών Ιατρών από το Κ.Υ. Πάρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την απόφαση του Διοικητή της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου για την μετακίνηση τριών αγροτικών γιατρών από το Κέντρο Υγείας Πάρου στα ιατρεία Ανάφης και Σικίνου η Δημοτική μας Παράταξη επισημαίνει τα εξής:

1.  Συμφωνούμε απολύτως με το αίτημα των κατοίκων της Ανάφης και της Σικίνου για στελέχωση των ιατρείων των νησιών τους και τους καλούμε να αγωνιστούν μαζί μας για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Δηλαδή, καλύτερη Δημόσια Υγεία και ίσα δικαιώματα σ’ αυτήν, με τους κατοίκους της υπόλοιπης χώρας.

2.  Διαφωνούμε απολύτως με την 2η Υ.Π.Ε Πειραιώς και Αιγαίου και κατ΄ επέκταση με το Υπουργείο Υγείας, γιατί αντί να δώσει λύσεις στα προβλήματα προσπαθεί να τα μπαλώσει. Καλό θα ήταν να αποσπά γιατρούς από μονάδες που παρουσιάζουν περίσσευμα και όχι από Κέντρα Υγείας, όπως είναι αυτό της Πάρου, που παρουσιάζει ελλείψεις για τις οποίες διαμαρτυρόμαστε εντονότατα αλλά κόσμια τα τελευταία 5 χρόνια.

3.  Περιμένουμε ακόμα να έρθει παιδίατρος, να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και να λειτουργούν οι βάρδιες του ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο.

4.  Κε διοικητή της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, η απόφαση απόσπασης των 3 αγροτικών ιατρών από το Κέντρο Υγείας Πάρου αφενός και η μη ικανοποίηση των χρόνιων αιτημάτων των κατοίκων της Πάρου αφετέρου, αποτελούν αναμφίβολα συμπεριφορά προκλητική και γι αυτό πρέπει κι εμείς να σκεφτούμε σοβαρά μήπως πρέπει να αλλάξουμε τακτική και φερθούμε αναλόγως με εσάς.

5.  Και τέλος, για να συμβαδίσουμε και με την πολιτική επικαιρότητα, δηλώνουμε ότι η πολιτική της σημερινής αλλά και της χθεσινής κυβέρνησης στον τομέα της υγείας και όχι μόνο, δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο για να σας δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης.


Για την Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον 

Ο Επικεφαλής,
Χρήστος Βλαχογιάννης