Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το χθεσινό δελτίο τύπου συνδυασμού που διεκδικεί την διοίκηση του Δήμου Πάρου σχετικά με την "αίθουσα πολλαπλών χρήσεων - κλειστό γυμναστήριο" στη Μάρπησσα, θέλουμε υπεύθυνα να ενημερώσουμε τους Παριανούς ότι:

  • Πράγματι από τη διαχειριστική αρχή ζητήθηκαν συμπληρώσεις και επί πλέον στοιχεία για την έγκριση της δημοπράτησης του έργου. Πρόκειται για τη συνήθη διαδικασία, που επαναλαμβάνεται σε όλα σχεδόν τα χρηματοδοτούμενα έργα και αποσκοπεί στο να διασφαλίζεται κατά το μέγιστο η πληρότητα του φακέλου και η ποιότητα του έργου.
  • Ο Δήμος Πάρου και η Τεχνική Υπηρεσία, γνωρίζοντας ότι υπήρχε περίπτωση να ζητηθούν επί πλέον στοιχεία, τα έχει ΗΔΗ συγκεντρώσει.
  • Άμεσα όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία θα αποσταλούν στην διαχειριστική αρχή με σκοπό την τελική έγκριση.

Πέραν όμως των παραπάνω, είναι απορίας άξιο πως μια παράταξη με επί κεφαλής έναν πολιτικό μηχανικό, που έχει μάλιστα υπηρετήσει και την νομαρχιακή αυτοδιοίκηση, υποπίπτει σε τόσο επιπόλαιες εκτιμήσεις και βιαστικά συμπεράσματα, ώστε να εκμηδενίζει την προσπάθεια της σημερινής Δημοτικής αρχής.

Μοναδική προφανής εξήγηση είναι η άγνοια του μηχανικού υποψηφίου δημάρχου και των επιτελών του για τις διαδικασίες ωρίμανσης και δημοπράτησης των χρηματοδοτούμενων έργων. Ή άλλως, η αδυναμία τους να αρθρώσουν έναν ορθά κριτικό λόγο τους οδηγεί στην υιοθέτηση τέτοιου είδους πρακτικών με σκοπό να  πείσουν κάποιους ψηφοφόρους.

Όμως οι πρακτικές του εκμηδενισμού και της καταστροφολογίας, όχι μόνο δεν πείθουν κανένα πολίτη, αλλά τους εκθέτουν ανεπανόρθωτα, αναδεικνύοντας την προφανή αδυναμία και ανεπάρκειά τους να διοικήσουν τον τόπο μας.

Η παράταξή μας, όπως επανειλημμένα έχει αποδείξει, δουλεύει μεθοδικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, με έργα και όχι λόγια.