Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου - 1η συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού συμβουλίου, των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και των εκπροσώπων της Γεν. Συνέλευσης ΠΕΔ  Νοτίου Αιγαίου.

Κατά την συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κος Χρήστος Βλαχογιάννης ευχήθηκε στον Νέο Δήμαρχο, κο Κωβαίο, καλή θητεία ενώ τόνισε ότι πρόθεσή του είναι  να σταθεί αρωγός σε
κάθε προσπάθεια η οποία θα είναι προς όφελος των πολιτών του νησιού και να ασκεί εποικοδομητική κριτική, όποτε χρειαστεί και σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα κάποιων που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν ακριβώς το αντίθετο. 

Απευθυνόμενος προς το Δήμαρχο, ο κ. Βλαχογιάννης, τόνισε ότι η πρώτη πράξη διαφάνειας και διαύγειας της νέας Δημοτικής αρχής θα είναι η αποκάλυψη κάθε αδιαφανούς ή ημιδιαφανούς ενέργειας που έγινε επί των ημερών του και τέλος ευχήθηκε καλή Φώτιση για την λήψη σωστών αποφάσεων χωρίς έξωθεν επιρροές.

Κατά την διαδικασία της ψηφοφορίας μεταξύ των μελών της μείζονος μειοψηφίας, εκ παραδρομής, όπως δημόσια δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος κος Μηνάς Καλακώνας, ψήφισε λευκό αντί του ψηφοδελτίου με το όνομα της κας Κάγκανη την οποία προτείναμε ομόφωνα για την θέση του Αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Κάποιοι έσπευσαν να βγάλουν λάθος συμπεράσματα για την συνοχή της παράταξης… Διαψεύστηκαν όμως για μία ακόμη φορά.

Μετά από ψηφοφορία  εκλέχτηκαν:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Χριστόδουλος Σαραντινός
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Άννα Κορτιάνου - Κάγκανη
Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου: Νίκος Σαρρής.

Οικονομική Επιτροπή:  Γιάννης Πετρόπουλος, Άγγ. Πατέλης, Χρ. Χριστόφορος, Βατίστας Ρούσσος (πλειοψηφία), Χρήστος  Βλαχογιάννης, Αλέξης  Γκόκας (μειοψηφία).
Αναπληρωματικά μέλη: Μικές Λεοντής, Δώρα Σαρρή, Γ. Τριπολιτσιώτης, Γ. Λουκής και Κ. Ροκονίδας.

Eπιτροπή Ποιότητας Ζωής :  Αικατερίνη Πατέλη, Θανάσης Μαρινόπουλος, Δώρα Σαρρή (πλειοψηφία) , Μαρία Χανιώτη, Νέστωρας Γκίκας (μειοψηφία) Αναπληρωματικά Μέλη:  Μικές Λεοντής, Αγγελος Πατέλης, Χρήστος Χριστόφορος, Νίκος Σαρρής,  Άννα Κάγκανη,

Στην συνέχεια εξελέγησαν οι  Εκπρόσωποι του Δήμου Πάρου στην Συνέλευσης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου:
Μάρκος Κωβαίος, Σταύρος Καραχάλιος, Χρήστος Χριστόφορος (πλειοψηφία), Χρήστος Βλαχογιάννης και Κώστας Ροκονίδας (μειοψηφία).

Αντιδήμαρχοι ορίστηκαν με απόφαση Δημάρχου: οι κ. Χρ. Χριστόφορος και Δώρα Παπακυρίλου-Σαρρή.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συνεργασίας κάτι το οποίο ευχόμαστε να συμβαίνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της πενταετίας.