Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Καθαρές κουβέντες


Τελικά έγιναν τέσσερις συνδυασμοί.
Ο του Βλαχογιάννη, που είναι ο μόνος πλήρης αριθμητικά και ποιοτικά.
Ο του Ροκονίδα -βλέπε ΚΚΕ- που είναι μεγάλη επιτυχία το ότι κατάφεραν για πρώτη φορά στην Πάρο αυτόνομη κάθοδο και μάλιστα όχι μόνο με κομμουνιστές.
Ο του Γλέζου, που επίσης είναι μεγάλη επιτυχία το ότι έκανε συνδυασμό, παρά την προσπάθεια για τη διάσπασή τους που επιχειρήθηκε από το επιτελείο της κ. Πρωτολάτη.
Και τέλος, ουφ… τελευταία στιγμή και αυτή, ο συνδυασμός της κ. Πρωτολάτη που με πολλά υποστυλώματα, πολλά δεκανίκια και ιμιτασιόν υλικά τα κατάφερε να μην έχει την τύχη του κ. Κουντρομιχάλη.

Με αυτό το πάνελ εκλογικών συνδυασμών, η επιλογή του Παριανού ψηφοφόρου είναι εύκολη: Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης και μνημονίου. Οι αντιδρώντες έχουν τρόπο να εκφραστούν και να τοποθετήσουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, υγιή στοιχεία της Παριανής κοινωνίας. Η άλλη και οι άλλοι… τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία…

Είναι σύμπτωση ή επιτυχία του βουλευτή; Η Νέα Δημοκρατία στην Πάρο δεν κατάφερε να κάνει συνδυασμό και οι επηρεαζόμενοι από τον βουλευτή έγιναν υποστυλώματα σε παραπαίοντα συνδυασμό. Στη Σύρο μόλις και μετά βίας έφτιαξαν συνδυασμό με το μίνιμουμ οριακό αριθμό υποψηφίων. Άντε βρε και εις ανώτερα.. και οργανωτικός αντιπρόεδρος στο κόμμα.

Μου έλεγε ένας φίλος - επαγγελματίας, ότι συνειρμικά η λέξη ΑΞΙΑ παραπέμπει σε χρηματιστήριο, χρήμα και συναλλαγές και το μυαλό του πάει στη θέση του Επαρχείου για τα Πολυκαταστήματα. Η επίθεση που έχει δεχτεί ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος στο παρελθόν γι’ αυτό το θέμα, ήταν άραγε ο προπομπός της «ΑΞΙΑ»;

Ο Κ. Σαμαράς, αντιπολιτευόμενος την Κυβέρνηση, είναι κατά του μνημονίου και κατά του «Καλλικράτη». Οι «φωτισμένοι» της Τοπικής Επιτροπής είναι εκτός γραμμής ή τα ανταλλάγματα είναι τόσα και τέτοια που «δεν βαριέσαι ρε αδερφέ για το τι λέει ο Σαμαράς;». Εκτός και -λέω εκτός- αν άλλαξε θέση η Γρηγορία και είναι και αυτή κατά του Καλλικράτη, κατά του μνημονίου και κατά της Κυβέρνησης.

Δεν έχει ανάγκη σχολιασμού η μεγάλη συγκέντρωση των εγκαινίων του Εκλογικού Κέντρου του Βλαχογιάννη. Έτσι κι’ αλλιώς, οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι θα μεταφέρουν στα χωριά τους το μήνυμα της νίκης. Αυτό που πρέπει να υπογραμμίσουμε, είναι η απόλυτη καθαρή κουβέντα του Χρ. Βλαχογιάννη για όλα και για όλους. Φυσικά, όταν έχεις πολιτευτεί με ρεαλισμό και υπηρετώντας την αλήθεια, είναι πολύ εύκολο να πεις:
• Δεν υποκύπτω στους εκβιασμούς.
• Δεν υποσχέθηκα πράγματα που δεν μπορώ να κάνω
• Δεν μετείχα σε διαδικασίες συναλλαγής
• Τιμώ τη βοήθεια και τη φιλία του Γ. Ραγκούση
• Τιμώ και σέβομαι όλους τους συνεργάτες συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης
• Τιμώ και σέβομαι τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης Ν. Γλέζο και τον αγωνιστή Κ. Ροκονίδα
• Έτσι πολιτεύτηκα όλα τα χρόνια που υπηρετώ την Τ.Α., έτσι θα συνεχίσω να πολιτεύομαι και ως Καλλικρατικός δήμαρχος Πάρου.

Από τη σημερινή «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ»
και τη στήλη δια…«φωνίες»
του Νίκου Ραγκούση Λαουτάρη