Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση

 

Με αφορμή τη συνέντευξη του Δημάρχου κυρίου Κωβαίου στη «Φωνή της Πάρου» το Σάββατο 19/12/2015 και για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, θεωρούμε απαραίτητο να προβούμε στις
παρακάτω επισημάνσεις.
 
Ο Δήμαρχος στην πρώτη του συνέντευξη με την συμπλήρωση δεκαπέντε μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του έκανε τον απολογισμό του έργου του και αφού διαπίστωσε πόσο φτωχό είναι αποφάσισε με πρωτόγνωρη και υπέρ του δέοντος περισσή ευκολία να καπηλευτεί το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής παρουσιάζοντας το ως δικό του. Η συμπεριφορά του αυτή δείχνει αναμφίβολα το ήθος του πολιτικού άνδρα και προφανώς τον χαρακτηρίζει. 
 
Μερικά από τα έργα που αναφέρει και καμαρώνει χωρίς να του ανήκουν και που δεν βρήκε τη δύναμη να τονίσει ότι είναι της προηγούμενης δημοτικής αρχής είναι τα παρακάτω: 
  • Νηπιαγωγείο Αγκαιριάς
  • Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου-Μάρπησσας
  • Μελέτη 2ου Γυμνασίου Παροικίας
  • Αναβάθμιση γηπέδου Μάρπησσας
  • Εγκατάσταση αυτόματων φωτοσυστημάτων σύγχρονης τεχνολογίας LED σε τριάντα στάσεις αστικής συγκοινωνίας
  • Αγορά κτηρίου ΚΑΠΗ Αγκαιριάς
  • Αγορά κτηρίου Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχιλόχου

Στα παραπάνω έργα ο ρόλος της σημερινής δημοτικής αρχής ήταν απλά και μόνο διεκπεραιωτικός και τίποτα παραπάνω.
 
Σε ότι έχει σχέση με την ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας ένα είναι βέβαιον, ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε αντιληπτό τουλάχιστον σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου. 
 
Συγκεκριμένα οι παρατάξεις της μειοψηφίας έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να συμπεριληφθούν στα θέματα ημερήσιας διάταξης όλα τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν το νησί και αυτό δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει αποδεκτό, όπως: Εμπορικό λιμάνι, καταπατήσεις και παρανομίες σε αιγιαλούς και παραλίες, κυκλοφοριακό, ζητήματα παιδείας, κτλ.
  
Σε ότι αφορά το νέο αεροδρόμιο ζητήσαμε και ζητάμε να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο γιατί ανησυχούμε και σαφώς διαφωνούμε με την τακτική του Δημάρχου, η οποία μας οδηγεί στο να έχουμε αεροδρόμιο «ανάπηρο» για μια ζωή.
 
Τέλος, τονίζουμε ότι όλοι ζούμε σε αυτό το νησί και βλέπουμε τι γίνεται δίπλα μας και επομένως καταλαβαίνουμε ότι «δεν ζούμε ένα μικρό θαύμα». Όσοι αυτό δεν το αντιλαμβάνονται, ας προσπαθήσουν το γρηγορότερο να έρθουν σε επαφή με την πραγματικότητα και για να συμβεί αυτό χρειάζεται λιγότερη οίηση, λιγότερες φανφάρες, λιγότερες φωτογραφίες, αυξημένη επιμονή και συλλογική προσπάθεια. 
  

Για την "Ενιαία Κίνηση Πολιτών Ενότητα για το Μέλλον",
 
Ο επικεφαλής,
Χρήστος Βλαχογιάννης