Είναι απορίας άξιον, πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ένας επικεφαλής, ένα τοπικό πολιτικό πρόσωπο να ερμηνεύει τα «debate» ως αντιπαραθέσεις, οι οποίες πολώνουν, παραπλανούν και μετατοπίζουν την προσοχή των πολιτών.
Ακόμη χειρότερα, όπως δήλωσε ο Μάρκος Κωβαίος σε ερώτηση στον εμποροεπαγγελματικό σύλλογο, τα «debate» διχάζουν τις κοινωνίες. Απίστευτο και όμως αληθινό!!
Το «Debate» Μάρκο Κωβαίο, αν μπεις σε ένα λεξικό, ερμηνεύεται ως "μία δημόσια επίσημη συζήτηση, σε δημόσιο μέρος, κατά την οποία λαμβάνουν μέρος δύο ή περισσότερα άτομα".
Αν λοιπόν Μάρκο Κωβαίο, σήμερα αντιλαμβάνεσαι μία δημόσια συζήτηση ως διχασμό για μία κοινωνία, τότε το ίδιο θα κάνεις στο μέλλον με τις διαβουλεύσεις και τα δημοτικά συμβούλια; Θα τα καταργήσεις όλα επειδή θεωρείς ότι οι δημόσιες συζητήσεις διχάζουν μια κοινωνία;
Δημοκρατία έχουμε, Μάρκο Κωβαίο... Οι δημόσιες συζητήσεις το 1967 - 1974 αποτρέπονταν…
"Debate", δηλαδή δημόσιες συζητήσεις γίνονταν πάντοτε και παντού, πριν από εκλογικές αναμετρήσεις, σε όλα τα μέρη του κόσμου και σε όλες τις ηπείρους. Κανένας απολύτως, ουδέποτε κατηγόρησε όπως εσύ τα «debate» ή έστω δήλωσε ότι αυτά διχάζουν τους λαούς. ΜΟΝΟ ΕΣΥ...
Στο ξαναλέμε λοιπόν, «debate» γίνονται και θα γίνονται πάντοτε, επειδή μέσω αυτών οι λαοί ενώνονται, ενημερώνονται και αναλόγως αποφασίζουν τι θα ψηφίσουν.
Ρώτα και το Ναξιώτη υποβολέα σου...
Ρώτα και το Ναξιώτη υποβολέα σου...